Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 30 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Pas op: speciaal vervangingsprogramma iPhone-batterijen eindigt bijna

Afgelopen december, alweer bijna een jaar geleden dus, gaf Apple officieel toe dat het iPhones met oudere batterijen bewust trager maakte.

Apple biedt excuses aan

Als het bedrijf de CPU niet vertraagde, dan zetten sommige modellen bij batterij-intensieve taken zichzelf uit. Om dat tegen te gaan introduceerde Apple met iOS 10.2.1 software die “dynamisch de maximale prestaties van bepaalde systeemcomponenten managet wanneer nodig, om een reboot te voorkomen.”

Oftewel, de update maakte het voor Apple mogelijk om oudere iPhones te vertragen, zonder dat er officieel een woord over werd gerept. De techgigant bood nadat het schandaal opblies zijn excuses aan.

Goedkoper batterij iPhone vervangen

Apple zette de boel recht met een speciaal programma. Wanneer je een iPhone 6 of nieuwer hebt, die buiten de garantie valt, dan was het vanaf 1 januari dit jaar 63% goedkoper om je batterij te laten vervangen. Dat komt neer op vervangingskosten van 29 euro, in plaats van 89 euro.

Het programma was direct na ingang zeer populair, ook bij iPhone-gebruikers die niet direct last hadden van batterijproblemen. Initieel was het daardoor lastig om een afspraak bij de Genius Bar te krijgen.

Ondertussen zijn we weer een flink aantal maanden verder, en komt het programma van een jaar bijna tot een einde. Zorg dus dat je er snel bij bent als je van plan was om je batterij te laten vervangen.

Je hebt nog tot en met 31 december. In 2019 wordt het vervangen van je batterij in ieder geval een stuk prijziger. Hier kun je meer lezen over het huidige programma en een afspraak maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Pas op: speciaal vervangingsprogramma iPhone-batterijen eindigt bijna
Sluiten