Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 12 feb 2019

Apple test mogelijk iPhone features voor de Mac line-up

Apple is niet alleen bezig met de lancering van de AirPods 2, maar gaat ook de Mac line-up een flinke upgrade geven. Dit komt naar buiten door een uitgebreid verslag van het betrouwbare MySmartPrice. De producent is op dit moment nieuwe features voor de computers aan het testen, welke we toch echt al eerder op de iPhone hebben gezien. Verkassen deze iPhone features naar de Mac?

Apple iPhone feature mogelijk naar Mac

In een recent verslag van MySmartPrice kwam naar buiten dat Apple bezig is met de lancering van de AirPods 2. Echter was dat niet het enige wat de website te melden had. Aan het einde van dit, uitgebreide, verslag was nieuwe informatie rondom de Mac line-up te vinden. Apple is, volgens de informatie, bezig met het testen van nieuwe features. Ondanks het feit dat de features die benoemt worden nieuw zijn voor de Mac, hebben we ze wel al eerder voorbij zien komen in de iPhone. Je zou dus kunnen zeggen dat de Mac line-up aan de haal gaat met een aantal iPhone features.

“Apple is op dit moment Macs aan het testen met zowel Face ID als touchscreen displays. Dit betekent overigens niet dat je de nieuwe Mac met Face ID binnenkort hoeft te verwachten. De huidige prototypes dienen alleen voor interne tests.”

Nadat Apple afgelopen jaar Face ID naar de iPad heeft gebracht, lijkt het nu hetzelfde te doen voor de Mac. Een ontwikkeling die de beveiliging van computers een stuk zal verbeteren. Face ID is zonder twijfel een betere manier om laptops en dekstops te beveiligen dan wachtwoorden en vingerafdrukscanners vandaag de dag zijn. Een logische ontwikkeling die in het verslag wordt bijgestaan door een andere, vrij ingrijpende, feature: touchscreens.

Touchscreen displays voor de Mac?

Apple heeft al meerdere malen laten weten dat het geen intentie heeft om touch ondersteuning uit te brengen voor MacOS laptops of dekstops. Maar zoals het verslag lijkt te melden, is er een kans dat hier verandering in komt. Apple is bezig met een toekomstige versie van MacOS, waarin het mogelijk wordt om iOS apps op de apparaten te gebruiken. Gezien het feit dat deze zijn gebaseerd op een touch interface, is het niet zo verrassend om te horen dat de producent touchscreens aan het testen is voor de Mac line-up.

Macbook 12 inch

Dat is alles wat het verslag, welke is opgemaakt door informatie van een betrouwbare bron die bekend is met Apple‘s plannen, ons tot nu toe weet te melden. Naast het feit dat Apple dus klaarblijkelijk bezig is met de productie van de AirPods 2.

Reageer op artikel:
Apple test mogelijk iPhone features voor de Mac line-up
Sluiten