iPhone kapot? Zo bepaalt Apple of jouw iPhone vervangen of gerepareerd wordt

Wanneer je smartphone kapot is doet de leverancier er meestal nogal vaag over welke schade wel gedekt wordt door de garantie en welke niet. Kun je met een barst in je scherm of waterschade nou wel of niet je handje ophouden bij Apple voor een reparatie of een nieuw toestel? Het is allemaal te lezen in een onlangs gelekte garantiegids. Is je iPhone kapot? Zo bepaalt Apple wat er gebeurt.

iPhone kapot: wel of geen garantie?

De nieuwe garantiegids van de Apple iPhones laat zien hoe Apple bepaalt wanneer iPhones nog geschikt zijn om gerepareerd te worden. In de garantiegids is te lezen welke reparaties binnen de garantie vallen, welke buiten de garantie vallen en wanneer de smartphones niet meer in aanmerking komen om gerepareerd te worden.

De gids, met de naam ‘Visual/Mechanical Inspection guide (VMI)‘, gaat over de iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, 7 em 7 Plus. De gids bevat 22 pagina’s en heeft als uitgavedatum 3 maart 2017. Ondanks dat de gids al een aantal maanden oud is, is hij volgens Business Insider pas recentelijk gelekt op Dropbox.

iPhone kapot

Pech dat je iPhone kapot is, geluk dat hij gemaakt wordt

De typen schade die Apple wel dekt zijn onder andere het niet goed functioneren van het display (bijvoorbeeld door de verkeerde weergave van pixels), het niet werken van de FaceTime-camera en een enkele barst in het scherm zonder dat er tekenen zijn dat het toestel is gevallen.

Andere schade, waaronder meerdere barsten in het scherm, gaten in de telefoon en een ernstig beschadigd besturingssysteem vallen niet onder de garantie. IPhones met deze schade kunnen volgens de garantiegids niet meer gerepareerd worden. Wanneer er onderdelen aan de smartphone missen of wanneer de smartphone een batterij bevat die niet van Apple is zal de telefoon ook niet gerepareerd worden.

AppleCare+ klanten hebben misschien geluk; in sommige gevallen zijn zij wel verzekerd voor extreme schade aan hun smartphone.

iPhones kunnen (helaas) niet zwemmen..

Er is ook een sectie in de garantiegids die gaat over waterschade, onder de noemer ‘Apple’s liquid contact indicator‘ (LCI). Bij een melding van waterschade moeten monteurs de telefoon uit elkaar halen en kijken of een speciale chip is verkleurd. Deze wordt rood wanneer hij in aanraking komt met water. Sjoemelen met waterschade is dus geen optie, behalve wanneer je de waterschade alsnog zelf toebrengt. Dit laatste lijkt ons dan weer niet zo verstandig.

iPhone kapot

Wanneer je iPhone, of welke smartphone dan ook, kapot is dan is dat altijd even schrikken. Je wilt natuurlijk niet dat de data die op je meest gebruikte apparaat staat verloren gaat. Lees hier hoe je de data van je telefoon kunt redden als je denkt dat hij bijna het loodje legt.

Business Insider

Reageer op artikel:
iPhone kapot? Zo bepaalt Apple of jouw iPhone vervangen of gerepareerd wordt
Sluiten