Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 11 feb 2019

Dit jaar een nieuwe iPhone kopen? We hebben slecht nieuws voor je!

Als we de geruchten mogen geloven, werkt Apple aan drie verschillende iPhone modellen voor 2019. Dat zou betekenen dat de iPhone XR, XS en XS Max alle drie een opvolger gaan krijgen. Maar waar je zou verwachten dat deze toestellen goedkoper worden dan de modellen uit 2018, vanwege slechte verkoopcijfers, is dat alles behalve waar. Ben je van plan een iPhone te kopen dit jaar, dan mag je wederom flink de portemonnee trekken.

‘iPhone in 2019 net zo duur als in 2018’

De iPhone line-up van 2018 is niet zo’n succes geworden voor Apple dan het gehoopt had. De populaire smartphones van de Amerikaanse producent zorgden ervoor dat het de omzetverwachting naar beneden moest halen en de productie van de toestellen meerdere malen teruggeschroefd moesten worden. Verklaring: de iPhone XR, XS en XS Max zijn simpelweg kneiterduur. Maar waar je zou verwachten dat de producent het dit jaar dan anders aan gaat pakken heeft het mis. We blijven te maken hebben met Apple, die voet bij stuk houdt. De iPhones van 2019 worden gewoon net zo duur als die van 2018.

Althans, dat zijn de berichten die Droid Shout naar buiten weet te brengen. De website heeft een tip binnen gekregen over de prijzen van de iPhone serie van dit jaar. De opvolgers van de iPhone XR, XS en XS Max worden voorzien van een zelfde prijskaartje als hun voorgangers. Dat zou betekenen dat de iPhone XR (2019) een prijskaartje van €859 krijgt, de XI van €1159 en de XI Max van €1259. Uiteraard zijn dit de prijzen voor de standaardmodellen van de smartphones.

Maar als we heel eerlijk moeten zijn, is dit alles behalve verrassend. Met zo’n 900 miljoen iPhones in gebruik en een aanzienlijk grote omzet, is de populariteit rondom de iPhone nog steeds bijzonder groot. Het is dus geen onverwachte zet van Apple om de huidige prijzen te behouden. Daarnaast verwachten we dat de smartphones rond september dit jaar het daglicht zullen zien. Dat betekent dat we nog ruim 6 maanden hebben voordat ze op de markt verschijnen. Kans dat de prijzen dus nog zullen wijzigen, is aanzienlijk.

Apple iPhone XR kopen redenen uitgelicht

Wat te verwachten?

Uiteraard zijn er al flink wat geruchten rondom de iPhone toestellen van 2019 in de wandelgangen te vinden. Zo zouden de XI en XI Max gebruik maken van OLED schermen, inclusief smallere notches. Het is inmiddels lang en breed bekend dat Apple, in tegenstelling tot veel Android producenten, geen afstand gaat doen van de notch dit jaar. Wat betreft de iPhone XR opvolger is dat niet het geval. Dit toestel zal blijven beschikken over een zelfde grootte notch en, wederom, een LCD paneel. Het “budget” toestel zal ook dit jaar in een flink aanbod aan kleuren verschijnen.

Misschien wel de grootste wijziging is de, mogelijke, overstap naar USB-C. Volgens hetzelfde verslag is Apple op dit moment bezig met het testen van prototypes, die met de port gewapend zijn. Of Apple dit jaar de overstap maakt is nog niet bekend, kans dat de Lightning Port in stand gehouden wordt is ook vrij groot.

iPhone XI Apple concept

We kunnen de nieuwe iPhone smartphones van Apple zo rond september dit jaar verwachten. Althans, dat is de verwachting.

Reageer op artikel:
Dit jaar een nieuwe iPhone kopen? We hebben slecht nieuws voor je!
Sluiten