Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 13 sep 2018

Notoire afwezigen: Apple, waar blijven deze 6 gadgets?

Apple heeft gisteravond de nieuwste iPhones onthuld. De iPhone Xr, iPhone Xs en iPhone Xs Max maken indruk, en ook de Apple Watch Series 4 weet te bekoren. Toch heeft de techgigant ook een hoop langverwachte gadgets niet onthuld. We zetten 6 teleurstellingen op een rijtje.

Apple AirPower

Dit is een pijnlijk geval: Apple onthulde eind vorig jaar de eerste iPhones die je draadloos op kunt laden, en daar hoort natuurlijk een oplaad-pad bij! Talloze fabrikanten hebben al hun eigen Qi-charger op de markt gebracht. Ook Apple onthulde zelf zijn eigen variant, de AirPower.

De accessoire zou begin dit jaar uitkomen, maar is meerdere keren uitgesteld. Analisten bleven er echter op hameren dat de AirPower nog in 2018 uit zou gaan komen. Een onthulling op het podium leek logisch, maar toch was de accessoire een notoire afwezige.

De oplaad-pad is zelfs van de website van de fabrikant geschrapt. Is de accessoire echt verleden tijd, of zorgen productieproblemen simpelweg voor meer uitstel?

Airpower

 

AirPods 2

Al sinds begin dit jaar doen er geruchten de ronde dat Apple aan een tweede generatie AirPods werkt. Inclusief noise-cancellation, waterdichtheid en de mogelijkheid om ze draadloos op te laden. Allemaal welkome upgrades die korte metten maken met de meest nijpende problemen van de eerste generatie.

Toch zijn de dopjes niet onthuld tijdens het iPhone-event. Wel dachten oplettende fans de AirPods 2 te spotten in de introductievideo waarmee Apple het evenement begon. Maar als het nu niet gebeurt, wanneer wel? Hieronder kun je de video in kwestie checken:

 

Nieuwe iPad Pro

Door de introductie van de goedkopere iPad die afgelopen maart werd onthuld, werd het gat met de iPad Pro steeds meer gedicht. Waarom zou je zoveel extra besteden aan de Pro, wanneer je ook een pen op de goedkopere iPad kunt gebruiken? Tijd voor een redesign die het gat weer groter maakt.

Dat er een nieuwe iPad Pro aankomt, is duidelijk. We hebben zelfs al gelekte renders gezien. Het is meer een kwestie van wanneer. De kans was aanwezig dat Tim Cook de tablet tegelijkertijd met de nieuwe iPhones zou onthullen, maar dat was dus niet het geval.

Waarschijnlijk krijgen we de 11-inch en 12.9-inch modellen alsnog volgende maand te zien, tijdens een Mac-event.

renders 12.9-inch iPad Pro 2018

Nieuwe Macs en MacBooks

Over Macs gesproken: die waren ook compleet afwezig. Stiekem werd dat echter al verwacht. Er komen zoveel nieuwe modellen, dat er een los evenement nodig is. In oktober gaan we dus waarschijnlijk meer horen.

Je kunt rekenen op een nieuwe MacBook Air, met een fris design. Nieuwe iMacs, met Intel’s achtste-generatie processoren. En eenn nieuwe Mac Mini, eindelijk! Alleen de iMac Pro slaat waarschijnlijk een jaartje over, maar dat is niet zo vreemd. Het nieuwste model is immers nog geen jaar oud.

Macbook 12 inch

Een kleinere HomePod

De HomePod is nou niet bepaald een daverend succes. De slimme speaker is niet alleen prijzig, maar ook nog eens zeer beperkt. Daarom werkt Apple naar verluidt aan een kleinere en goedkopere opvolger, om zo snel marktaandeel te claimen in de groeiende smart home markt.

Oftewel, een tegenhanger voor de Amazon Alexa Spot en de Google Home Mini. Helaas moeten we daar nog iets langer op wachten, waarschijnlijk tot juni volgend jaar. Ook kreeg het huidige model geen prijsverlaging. Helaas…

Apple Store HomePod

 

iPhone SE 2

Misschien is het toch echt tijd om te gaan accepteren dat de iPhone SE 2 er nooit gaan komen. We horen al meer dan een jaar geruchten over een opvolger. Sterker nog, meerdere keren leek het compacte model zelfs bijna in productie te gaan.

Tot een paar maanden terug, toen insiders begonnen te beweren dat Apple het model heeft geschrapt. Al snel doken er geluiden op die dat tegen spraken. Een iPhone SE 2 is juist na de onthulling van de nieuwe iPhones een logische zet. De iPhone SE is namelijk niet meer verkrijgbaar. Waar blijft de compacte optie met een aardiger prijskaartje?

Apple iPhone SE 2
Reageer op artikel:
Notoire afwezigen: Apple, waar blijven deze 6 gadgets?
Sluiten