Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 8 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Apple introduceert populaire iPhone-ontgrendeling voor iCloud

Biometrisch inloggen is steeds meer in opkomst. Waar je momenteel nog handmatig een wachtwoord moet invoeren lijkt het erop dat je binnenkort ook je gezicht of vingerafdruk kunt gaan gebruiken om bij je gegevens te kunnen. Uiteraard kan ook Apple niet achterblijven. Zij zijn daarom aan het experimenteren met nieuwe inlogmethode’s voor gebruikers van iCloud.

Inloggen op iCloud met Touch ID of Face ID

Het einde van de traditionele wachtwoorden lijkt in zicht te zijn. Althans, als het aan voorstanders van biometrische identificatie ligt. Wij denken namelijk dat het nog wel even zal duren voordat dergelijke manieren van inloggen net zo gewoon zijn als een wachtwoordveld. Al zijn we inderdaad goed op weg.

Mede omdat Apple onlangs weer een kleine maar noemenswaardige stap in de richting van biometrische verificatie heeft genomen. Het bedrijf is namelijk manieren aan het testen waarop gebruikers kunnen inloggen door middel van hun vingers of gezichtsherkenning. Sterker nog, ook jij kunt momenteel al proberen om op deze manier in te loggen.

Allereerst dient het apparaat dat je wilt gebruiken de bètaversie van iOS 13, macOS Catalina of iPadOS 13 geïnstalleerd te hebben. Vervolgens is het de bedoeling dat je met Safari naar iCloud.com gaat. Je zult dan automatisch doorgestuurd worden naar de bèta site.

Face ID en Touch ID voor WhatsApp iOS

Daar aangekomen krijg je de mogelijkheid om via Touch ID of Face ID in te loggen. Al zal die laatste optie alleen verschijnen wanneer je een nieuw model van de iPhone of iPad hebt. Mocht dit niet het geval zijn dan blijft alleen Touch ID over.

Sign in with Apple

Het spreekt voor zich dat dit experiment onderdeel is van het promoten van Sign in with Apple. Dit systeem moet er namelijk voor gaan zorgen dat gebruikers voortaan veilig en makkelijk bij allerlei diensten kunnen inloggen door middel van een Apple account. Al zijn er partijen die beweren dat er momenteel nog enkele fouten in zitten.

Meer over iCloud en ander Apple diensten lees je in ons Apple overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple introduceert populaire iPhone-ontgrendeling voor iCloud
Sluiten