Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 6 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple doet mee met de hype: opvouwbare iPhone duikt op

Er is een patent van Apple opgedoken waaruit op te maken is dat het bedrijf werkt aan een vouwbare iPhone met een robuust vouwmechanisme. Zoals het er nu op lijkt zal de iPhone geen vouwrand laten zien wanneer je hem helemaal opengeklapt hebt. Apple heeft niet gereageerd op het gerucht.

Opvouwbare smartphones zijn hot. Dat weet Apple ook. Maar ze hebben ook een duidelijk nadeel. Heel vaak kun je een naad zien op de plek waar het vouwmechanisme zit. En dat kan een zwakke plek in de constructie worden. Apple heeft onlangs een patent ingediend bij de US Patent and Trademark Office (USPTO) waaruit op te maken is dat het bedrijf daar iets mee wil doen.

Het patent van de vouwbare iPhone

Apple denkt het probleem te kunnen oplossen door het vouwgebied te vergroten. Het mechanisme puilt daardoor iets uit naar buiten en één kant van de vouw is langer dan de andere kant, waardoor er minder druk op het mechanisme komt te staan. Verder moeten beide helften zo dicht als mogelijk op elkaar aansluiten, zodat het scherm, zoals het nu naar uitziet: aan de binnenkant, beschermd wordt.

Apple-patent. (Afbeelding: USPTO)

Verder rust het scherm in de behuizing van de smartphone. Wanneer de vouwbare iPhone dan opgevouwen wordt, dan zullen verschillende elementen in beweging komen. Wat dat betreft heeft Apple niet per se een andere aanpak gekozen dan bijvoorbeeld Samsung.

Apple-patent. (Afbeelding: USPTO)

Binnenin het mechanisme zit een kleine ruimte waar de bewegende onderdelen vrij kunnen bewegen, zodat niets bekneld kan raken. Ook geeft die leegte het scherm de ruimte de buiging te kunnen maken. Wanneer het scherm helemaal uitgevouwen is, dan kan het zijn dat die niet goed ondersteund wordt door al die ruimte. Maar hier heeft Apple wat op bedacht: er zijn namelijk oprolbare klepjes aanwezig die het scherm ondersteunen. Daardoor buigt het display van de vouwbare iPhone niet naar binnen wanneer je druk uitoefent.

Apple dient wel eens vaker patenten in van producten die uiteindelijk het levenslicht niet zien. Het dus nog maar de vraag of dit product in deze vorm op de markt uitgebracht wordt. Apple heeft in elk geval niet gereageerd op de geruchten omtrent de vouwbare iPhone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

USPTO

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple doet mee met de hype: opvouwbare iPhone duikt op
Sluiten