Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 4 feb 2019

We hebben goed nieuws voor fans van de iPhone SE

Afgelopen jaar bleven de geruchten rondom de iPhone SE 2 maar voorbij komen. In september werden fans van de compacte vormfactor echter teleurgesteld. De fabrikant introduceerde drie nieuwe iPhones die minimaal 859 euro kostten. Waar blijft de compacte budgettelefoon van Apple?

Alsnog een iPhone SE 2?

Waar men toen concludeerde dat de fabrikant voorgoed de iPhone SE 2 geschrapt zou hebben, ziet de situatie er nu heel anders uit. Apple’s nieuwste iPhones doen het namelijk op zijn zachtst gezegd vrij matig, met opvallend magere kwartaalcijfers als resultaat.

Apple CEO Tim Cook was zelfs genoodzaakt de prijzen internationaal te verlagen, voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf. Ook kwam de iPhone SE even terug, in de vorm van resterende partijen. Die waren in no time uitverkocht, mede dankzij het lage prijspunt. Blijkbaar is daar een grote behoefte aan.

Juist in die context lijkt een iPhone SE 2 dan ook een zeer logische zet. Het lijkt erop dat Apple dat segment wil bedienen met de goedkopere iPod Touch 7, maar dat verzadigt niet dezelfde doelgroep.

Een iPhone SE 2 zou zelfs Apple competitief maken in een prijssegment waar de gigant nu totaal niet aanwezig is.

We hebben goed nieuws voor je: de doorgaans zeer betrouwbare Ben Geskin beweert dat Apple al begonnen is met de productie van de iPhone SE 2. Geen plannen, geen patenten, maar de daadwerkelijke productie. Neem dat nieuws tot we meer weten met een korrel zout, maar de kans is groot dat de budget-iPhone dus toch een opvolger krijgt.

Verwacht echter geen vergelijkbaar design. Apple stapt naar verluidt af van het design van de iPhone 5s. Je kunt rekenen op hetzelfde formaat, maar dan met een 4.7-inch scherm met dunnere schermranden en een noch voor Face ID. Ook wordt de achterkant van glas, zodat je het toestel draadloos op kunt laden.

De leaker heeft ook direct een aantal renders ontworpen, van hoe het toestel er naar verwachting uit gaat zien:

 

Reageer op artikel:
We hebben goed nieuws voor fans van de iPhone SE
Sluiten