Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 2 april 2019

Opvouwbare Apple iPhone X: ziet hij eruit als een iPad Mini?

Opvouwbare smartphones zijn “The Next Big Thing” als het gaat om de smartphonemarkt. Producenten als Samsung, Huawei en Xiaomi gaan er al mee aan de haal, waardoor we een goed idee hebben van waar de markt ons gaat brengen. Apple zal volgend jaar waarschijnlijk ook de technologie omarmen en dat zou zomaar eens kunnen resulteren in een opvouwbare iPhone die eruit komt te zien als een soort mini MacBook.

De opvouwbare iPhone X Fold van Apple

Als we naar de toekomst kijken van smartphones, zien we een arsenaal aan opvouwbare toestellen voor ons. We hebben dit jaar de Galaxy Fold en Huawei Mate X bijvoorbeeld al voorbij zien komen, die ons beiden een goed beeld geven van de technologie. Iets wat bijgestaan wordt door het opvouwbare toestel van Xiaomi, die vriend en vijand op gebied van design weet te verrassen. Kortom: de markt is zich aan het bewegen naar een toekomst met opvouwbare apparaten en ook Apple zal, waarschijnlijk volgend jaar, de technologie omarmen.

iPhone X Fold iPad MacBook

Waar Apple in 2019 nog de grote afwezige is rondom opvouwbare smartphones, zal het in 2020 hoogstwaarschijnlijk meedoen met de hype. Of dit nu een goed iets of een slecht iets is houden we in het midden, maar de producent uit Cupertino is tamelijk laat. Echter wil dit niet zeggen dat we geen enkel idee hebben over hoe het toestel eruit komt te zien. Verschillende patenten hebben ons al een aardig beeld gegeven en verschillende analisten hebben er genoeg over gesproken. De opvouwbare iPhone X Fold, zoals het toestel in de patenten van Apple heeft, wordt waarschijnlijk een soort mini MacBook.

iPad Mini x iPhone x MacBook?

Volgens een verslag van Yanko Design gaat de iPhone X Fold veel referenties hebben naar het design van zowel de iPad als de MacBook. Iets wat patenten en analisten ook lijken te beamen. Uiteraard is niet van dit officieel, maar het is wel interessant om hier eens over na te denken. Als het bedrijf uit Cupertino ergens goed in is, dan is het wel het ontwerpen van apparaten. Daarbij heeft Apple verschillende tablets en laptops in huis, waar een opvouwbaar design uitstekend mee gepaard kan gaan. Zo zie je in onderstaand beeld een iPad Mini die door tweeën kan vouwen, een design wat heel makkelijk gehanteerd kan worden door Apple.

iPhone X Fold iPad MacBook

Er zijn dus heel veel berichten over de opvouwbare iPhone X Fold en er wordt heel veel gespeculeerd. Het uiterlijk kan ons zonder twijfel gaan verrassen, maar zal de gemoederen ook nog enige tijd bezig gaan houden. Apple lanceert naar verwachting hun toestel volgend jaar, dus tot die tijd kunnen we onze verbeelding laten spreken.

Reageer op artikel:
Opvouwbare Apple iPhone X: ziet hij eruit als een iPad Mini?
Sluiten