Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 17 januari 2019

‘Eerste camera-specificaties iPhone XI 2019 gelekt’

Het duurt echt nog even voor Apple zijn nieuwe iPhones van dit jaar gaat onthullen, maar toch begint de geruchtenmolen nu al goed op gang te komen. iPhone 2019, iPhone 11 of iPhone XI: niemand weet hoe de nieuwe modellen gaan heten.

iPhone XI camera-specificaties

Wel hebben we de afgelopen weken al een aantal renders van vermeende prototypes voorbij zien komen. Nu komen daar meet details bij, want twee prominente leakers hebben vermeende cameraspecificaties van de iPhone XI gelekt.

Naar verluidt gaat Apple voor een nieuwe configuratie, bestaande uit twee camera’s. Het gaat om twee sensoren van 14 en 10 megapixels. Op dit moment zijn dat 12 megapixels. Ook krijgt de selfiecamera een upgrade van 7 megapixels naar 10 megapixels.

Daarbij is het belangrijk om meteen te herhalen dat meer megapixels niet automatisch tot betere foto’s leiden. Apple gaat dan ook waarschijnlijk voor een nieuwe camera-opstelling, waarbij de binnenkant van de iPhone 2019 flink moet worden verbouwd om drie camera’s te herbergen. Dat heeft impact op de positionering van het moederbord en de vorm van de accu.

Apple iPhone XI Renders prototype
Een gelekte render

Innovatie?

Allemaal leuk en aardig, maar wij hopen vooral op innovatie op software-vlak. Google laat met zijn Pixel smartphones zien dat je betere foto’s kunt nemen met een enkele camera. Met behulp van slimme algoritmes verslaat de zoekgigant zo toestellen met twee of zelfs drie camera’s.

Voor de consument is elke extra sensor wellicht interessant, maar in de praktijk is het lang niet altijd nodig. Apple staat juist bekend om zijn simpliciteit en kwaliteit, dus hopelijk kan de techgigant echte stappen zetten in plaats van te gooien met megapixels.

Maar goed, laten we geen voorbarige conclusie trekken. Dit gerucht behelst niet meer dan wat specificaties omtrent de megapixels, terwijl Apple nog bezig is met het afronden van het design. Ja, de bronnen zijn zeer betrouwbaar, maar tussen nu en de onthulling kan er nog een hoop veranderen.

Compareraja

Reageer op artikel:
‘Eerste camera-specificaties iPhone XI 2019 gelekt’
Sluiten