Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 11 jan 2019

Wall Street Journal onthult details nieuwe iPhones van 2019

We weten nog vrij weinig over de nieuwe iPhones die Apple eind dit jaar gaat onthullen. Dan hebben we het natuurlijk over de opvolgers van de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR. En wat we weten, is vaak gebaseerd op anonieme Chinese bronnen. De Wall Street Journal brengt daar nu verandering in.

Drie nieuwe iPhones

De gereputeerde publicatie beweert namelijk betrouwbare informatie rondom Apple’s plannen bemachtigd te hebben. Naar verluidt komt de techgigant later dit jaar met drie nieuwe iPhones.

Het duurste model krijgt drie camera’s aan de achterkant, waar de overige twee het met twee camera’s moeten doen. Onlangs lekten al vermeende renders van het toestel op, naar verluidt gebaseerd op vroege prototypes.

Daarop zagen we een vrij heftige cameramodule, een vierkant met drie camera’s en een dubbele flits. Helaas is dit ook direct alle informatie die de Wall Street Journal te delen heeft. Helaas hebben zij ook niet scherp wat die derde camera precies voor toegevoegde waarde heeft.

Apple iPhone 2019

Apple legde tijdens de onthulling van de iPhone XR er juist de nadruk op hoeveel je met een enkele camera kunt bereiken. Google bewijst dat zelfs al drie jaar op rij met zijn Pixel smartphones, die op cameragebied juist vaak de concurrentie overtreffen, ook Apple’s toestellen.

Geruchten en speculatie wijzen op een groothoeklens, waardoor je het resultaat krijgt wat je bijvoorbeeld gewend bent van een GoPro. Huawei en LG hebben een dergelijke sensor op hun huidige flagships zitten. Het is een van de weinige oplossingen die echt een andere sensor vereist. Bij die fabrikanten valt de kwaliteit van die camera’s echter tegen, dus wellicht kan Apple op dat vlak het verschil maken.

iPhone XI, XI Max en iPhone XR 2019

Maar goed, dat blijft pure speculatie. Op dit moment zien de verwachtingen er dus zo uit:

  • iPhone XI Max: OLED scherm, driedubbele camera
  • iPhone XI: OLED scherm, dubbele camera
  • iPhone XR 2019: OLED scherm, dubbele camera

Op dit moment is de kans groot dat de belangrijkste features voor de nieuwe iPhones al vaststaan, dus de huidige geruchten en leaks kunnen zeker kloppen. Apple kan echter wel de designs, bepaalde specificaties en andere aanpassingen finetunen. Neem tot na de zomer dus al dit nieuws met een flinke korrel zout. Zelfs als details nu wel kloppen, dan kunnen ze nog door de techgigant zelf veranderd worden.

Wall Street Journal

Reageer op artikel:
Wall Street Journal onthult details nieuwe iPhones van 2019
Sluiten