Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 16 jan 2019

Nieuwe Apple iPhone XI prototype renders onthullen design

De nieuwe iPhones van dit jaar zitten nog in de fase waarin Apple het design nog moet afronden. Oftewel, een hoop kan nog veranderen, al zal de techgigant wel al een goed beeld hebben van hoe zijn nieuwe toestellen eruit gaat zien. Naar verluidt komen er drie nieuwe modellen, waarvan twee uitgerust zijn met een driedubbele camera.

Apple iPhone XI Prototype

Onlangs lekte een controversieel design, waarop die camera’s te zien zijn. Volgens de doorgaans betrouwbare leaker Steve Hemmerstoffer waren de renders gebaseerd op een daadwerkelijk prototype. Een design dat Apple dus heeft overwogen.

Als we een nieuw setje aan gelekte beelden moeten geloven, gaat de techgigant echter toch voor een ander uiterlijk. We zien een moderne iPhone met een kleinere notch, geheel in lijn met recente geruchten. De in-ear speaker grill zit iets hoger, en een aantal componenten zijn in het scherm verwerkt.

De schermranden zijn ook een stuk dunner geworden, al valt dat amper op. De echte verschillen bemerk je pas aan de achterkant. Daar zien we een cameramodule die drastisch verschilt van alles wat Apple tot nu toe heeft gedaan. Alleen daarom is het al wijs om nu een flink pak zout erbij te pakken.

Apple iPhone XI Renders prototype Apple iPhone XI Renders prototype Apple iPhone XI Renders prototype

In tegenstelling tot de iPhone XS zijn de camera’s horizontaal gepositioneerd. Net zoals we gewend zijn van de iPhone 8. Dit keer is de gehele module echter gecentreerd, midden op de achterkant. Het gaat om een driedubbele camera setup met een soort LED-ring flash.

Accuraat doch twijfelachtig

De beelden zijn gelekt door @OnLeaks, die al talloze malen op accurate wijze smartphones heeft gelekt. Hij wist de afgelopen jaren de designs van vele flagships te onthullen. We hebben het dus niet over een willekeurige anonieme bron. Hij waarschuwt echter zelf al dat dit een prototype is.

Wellicht speelt Apple dus met dit design, maar het zou ook zomaar kunnen dat de techgigant allang voor een andere implementatie heeft gekozen. Of kijken we nu naar de opvolger van de iPhone XR, en was het andere prototype de opvolger van de iPhone XS (Max)? Voorlopig heeft niemand behalve Apple zelf het antwoord op die vraag…

🚦Lees ook: Galaxy S10: Samsungs 5G Beyond X is een beest van een smartphone

Compareraja

Reageer op artikel:
Nieuwe Apple iPhone XI prototype renders onthullen design
Sluiten