Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 8 mei 2019

Nieuw design: maak kennis met de iPhone XR (2019)

De iPhone XS en iPhone XS Max zijn indrukwekkende toestellen, maar de iPhone XR gaat op dit moment het hardst. Qua verkoopaantallen bedoelen we dan. Ook dat ‘budgetmodel’ krijgt later dit jaar een upgrade in de vorm van een opvolger.

iPhone XR (2019) gelekt

De doorgaans zeer goed ingelichte leaker Steve Hemmerstoffer heeft zojuist het vermeende design van de iPhone XR (2019) gelekt. Neem het design gezien we pas in mei zitten vooral met een flinke korrel zout, maar gezien de reputatie van Hemmerstoffer is dit zeker wel nieuws om serieus te nemen.

Vooral aan de achterkant verandert er het een en ander. Net zoals bij de eerder gelekte schetsen van de iPhone XI en de iPhone XI Max is er een grote vierkante cameramodule te zien. Een flink contrast ten opzichte van de kleine enkele camera op de huidige iPhone XR.

In de nieuwe cameramodule, die meer een premium indruk geeft, zitten twee camera’s. De iPhone XR (2019) neemt naar verluidt de sensoren van zijn duurdere grote broers over. Oftewel, een primaire 12MP camera en een secundaire telefototolens (2x).

De rest van de setup wordt afgemaakt door een quad-LED flash en een kleine microfoon. De super-wideangle camera waarmee de iPhone XI naar verluidt uitgerust wordt is helaas nergens te bekennen. De module van de iPhone XR (2019) is volgens de leaker zeer dun en matcht qua kleur met de rest van de achterkant.

iPhone XR 2019 iPhone XR 2019 iPhone XR 2019 iPhone XR 2019

Subtiele veranderingen aan voorkant

Aan de voorkant is… niks te zien. Althans, er lijkt niks veranderd te zijn. Dat komt doordat Apple opnieuw voor een 6.1-inch LCD-paneel gaat, met een notch. De schermranden zijn verder niet dunner gemaakt. Als deze leak accuraat blijkt te zijn, dan zou dat een flinke tegenvaller zijn. Op dat vlak blijft Apple namelijk achter ten opzichte van de vaak zelfs goedkopere concurrentie.

De selfiecamera aan de voorkant wordt wel verbeterd. Naar verluidt kunnen we rekenen op een 12MP-selfiecamera, dezelfde als naar de iPhone XI en iPhone XI Max komt. Een speciale zwarte coating bovenop de notch moet tevens voor een slickere afwerking zorgen.

Qua frame blijft het helaas bij een aluminium afwerking. Zowel om de kosten te drukken als om de iPhone XR (2019) te onderscheiden van zijn duurdere broertjes. Maar goed, het is pas mei. Wordt snel vervolgd!

Meer Apple?

In onze eigen podcast WantKast praten we je wekelijks bij over de meest recente ontwikkelingen op het gebied van Tech. Uiteraard kan een merk als Apple daarbij niet ontbreken. We bespreken de laatste in’s en out’s van het bedrijf en delen onze mening.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Pricebaba

Reageer op artikel:
Nieuw design: maak kennis met de iPhone XR (2019)
Sluiten