Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 13 mei 2019

Betrouwbare bron onthult meer details iPhone XR 2019

Het blijven geruchten, maar een breed scala aan verschillende bronnen creert een duidelijk beeld: Apple komt eind dit jaar, in september, met drie nieuwe iPhones. We noemen ze nu vaak de iPhone 11, of de iPhone XI. Uiteindelijk komen er directe opvolgers voor de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR.

iPhone XR: 2019 – nieuwe kleurtjes

Hoe ze gaan heten, blijft voorlopig een mysterie. Een nieuw gerucht geeft ons een kijkje in Apple’s keuken. Daaruit blijkt namelijk dat de techgigant hoogstwaarschijnlijk met twee nieuwe kleurvarianten van de iPhone XR gaat komen. Althans, de opvolger van de huidige iPhone XR? Laten we dat onaangekondigde toestel voor nu even de iPhone XR 2019 noemen

Het gaat om de Japanse website Macotakara, die over het algemeen over vrij betrouwbare bronnen beschikt. Naar verluidt gaat Apple stoppen met de blauwe en koraal iPhone XR. Die twee kleuren worden bij de iPhone XR 2019 naar verluidt vervangen voor groen en lavendel. Groen en paars dus. De kleuren zwart, rood, geel en wit komen gewoon terug.

Daar blijft het niet bij qua veranderingen. Eerdere geruchten wezen al op een flinke camera-upgrade. De huidige 6.1-inch iPhone XR heeft een enkele camera aan de achterkant. Dat wordt waarschijnlijk een dubbele camera bij de opvolger. Daardoor kun je rekenen op een optische zoom én, niet geheel onbelangrijk, een echte portretmodus.

Het resultaat is een vierkante cameramodule, die iets meer uitsteekt. Hieronder zie je renders van het onaangekondigde toestel, die waarschijnlijk vrij dicht in de buurt van de real deal zitten.

Apple iPhone XR 2019 Apple iPhone XR 2019

Door opnieuw een 6.1-inch LCD-paneel en een goedkoper frame te gebruiken blijft de iPhone XR 2019 een budgetvriendelijk model.

Oftewel: in september gaat Apple waarschijnlijk drie iPhones aankondigen. De 6.1-inch LCD iPhone XR 2019, een 5.8-inch OLED opvolger van de iPhone XS en een 6.5-inch OLED opvolger van de iPhone XS Max. Alle modellen krijgen een nieuw ontworpen achterkant, veel sneller draadloos laden en hopelijk een grotere accu. Wordt vervolgd!

?Check dit ook: Niet alle iPhones en iPads krijgen iOS 13 update

Macotakara

Reageer op artikel:
Betrouwbare bron onthult meer details iPhone XR 2019
Sluiten