Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 12 sep 2018

Apple iPhone XR officieel geïntroduceerd: budgetmodel scoort?

Eindelijk heeft Apple zijn drie nieuwe iPhones onthuld. We maakten in het Steve Jobs Theatre kennis met de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR. Over die eerste twee modellen lees je hier meer, in dit artikel gaan we kijken naar het interessante budgetmodel. 

Budgetbroertje van iPhone XS en iPhone XS Max

Apple heeft de officiële opvolgers van de iPhone X onthuld, de iPhone XS en iPhone XS Max. Beide toestellen borduren met notch en al voort op het succes van de duurste iPhone tot nu toe. Gelukkig is er dit jaar ook een goedkopere optie. Althans, Apple-goedkoop. Maak kennis met de iPhone XR.

iPhone XR

Het toestel komt met een 6,1 inch LCD display dat van rand tot rand loopt en omgedoopt is tot een Liquid Retina display. De telefoon lijkt een beetje op een iPhone 8, maar dan dus met een randloos design. Dit design is best bijzonder, aangezien andere smartphonemakers behoorlijk wat moeite hebben om dat voor elkaar te krijgen met een LCD scherm. Ook bijzonder voor een LCD scherm is dat je naar boven kunt swipen om naar het home scherm te gaan.

De notch huist uiteraard net als bij de andere iPhones Apple’s TrueDepth camera met Face ID. Ook de A12 Bionic chip is van de partij, ondanks het feit dat de smartphone goedkoper is dan de iPhone XS en XS Max. Het is verder gemaakt van serie 7000 aluminium, dat ook voor vliegtuigen wordt gebruikt en duurzaam glas. Ook heeft het een IP67 classificatie en is hij bestand tegen water.

iPhone XR

Enkele camera

Aan de achterkant van de iPhone XR vinden we een enkele camera met een 12 megapixel groothoeklens. Het is dezelfde als de groothoeksensor, waarmee de XS en XS Max zijn uitgerust. Hiermee kun je mooie bokeh foto’s maken en achteraf alsnog het scherptediepte effect nog aanpassen. Tijdens de presentatie wordt aangegeven dat dit erg bijzonder is voor een enkele camera, maar hiermee vergeten ze even Google’s Pixel 2. Deze komt ook met een enkele camera, die portrait mode foto’s kan maken.

iPhone XR

Prijs en beschikbaarheid

De iPhone XR komt in de kleuren wit, zwart, blauw, geel, koraal en een speciale rode uitvoering en komt in drie verschillende opslagversies. Het goedkoopste model kost je 859 euro en komt met 64GB opslagruimte. Voor het model met 128GB opslagruimte betaal je 919 euro en de versie met 256GB heeft een prijskaartje van 1.029 euro.

iPhone XR

Ter vergelijking: de iPhone XS heeft een vanafprijs van 1159 euro en voor de XS Max moet je minimaal 1259 euro neertellen. Waar er vorig jaar ophef was over de prijs van de iPhone X, heeft Apple er dit jaar toch weer een schepje bovenop gedaan. En hoewel het budget model wel wat goedkoper is, heeft hij toch ongeveer dezelfde prijs als de premium vlaggenschepen van andere smartphonemakers.

?Hier check je alle andere grote onthullingen van Apple

Reageer op artikel:
Apple iPhone XR officieel geïntroduceerd: budgetmodel scoort?
Sluiten