Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Apple 16 mei 2019

Glasscherven verraden nieuwe kleuren iPhone XR 2019

Bloomberg journalist Mark Gurman bewijst zich steeds vaker als leaker. Op basis van opvallend accurate bronnen lekt hij geregeld informatie rondom onaangekondigde smartphones. Dit keer is het weer raak, met de opvolger van de iPhone XR.

Apple iPhone XR 2019 kleuren

Laten we die opvolger voor het gemak even de iPhone XR 2019 noemen. We weten immers nog niet wat voor naam Apple er uiteindelijk op gaat plakken. Gurman heeft de vermeende nieuwe kleuren die Apple eind dit jaar gaat introduceren op Twitter gedeeld.

Zwart, wit en geel komen gewoon terug. Daarnaast gaat Apple voor de iPhone XR 2019 ook groen en paars introduceren. De journalist plaatste een foto van stukjes glas. Waarschijnlijk afkomstig uit een fabriek.

De kleuren groen en paars gaan volgens hem het huidige koraal en blauw vervangen. Daarmee bevestigt hij het gerucht dat de Japanse blog MacOtakara vorige week deelde. Uiteindelijk zal Apple naar verwachting ook met een Product RED-versie komen, voor het goede doel.

iPhone XR kleuren

Die uitvoering is niet in de foto te zien. Al met al valt het in ieder geval op dat de kleuren dit jaar een stuk subtieler zijn, iets meer pastelkleuren.

Opvallende cameramodule

De opvolger van de iPhone XR krijgt naar verluidt een dubbele camera, in een vrij opvallende cameramodule. Zie de renders hieronder. Verder blijft het design naar verluidt vrijwel identiek. Oftewel, nog steeds vrij forse schermranden en een notch.

Gurman deelde ook case-mallen van de opvolger van de iPhone XS, die je in de onderstaande tweet kunt zien. Als die informatie blijkt te kloppen, dan zal Apple dus voor een vrij opvallende vierkante module gaan. Een nu al controversiële keuze, die helaas wel door meerdere bronnen wordt bevestigd. Ach, je hebt nog tot september om te wennen!

Check ook dit artikel, waarin we alles wat we nu al over de iPhone 11 weten voor je op een rijtje hebben gezet.

Reageer op artikel:
Glasscherven verraden nieuwe kleuren iPhone XR 2019
Sluiten