Mark Hofman
Mark Hofman Tech 29 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Apple drukt commotie rondom iPhone XR de kop in

Afgelopen weken ging het verhaal rond dat de iPhone XR niet goed verkocht werd. Apple schroef de productie terug van het toestel, waardoor deze verhalen meer gevoed werden. Maar waar Apple normaal gesproken bijna nooit op dit soort verhalen reageert, doet dat het dit keer wel. En die iPhone XR? Die verkoopt beter dan die iedereen denkt. Sterker nog: het is het best verkopende toestel van het moment. 

iPhone XR verkoopt het best

Greg Joswiak, Apple’s VR of Product Marketing, heeft in een interview met CNET commentaar gegeven over de verkoop van de iPhone XR. Afgelopen tijd gingen veel verhalen rond dat het toestel minder goed presteert dan Apple gehoopt had. De verhalen hebben overigens wel wat losgemaakt bij het bedrijf, want waar het nooit reageert op dit soort berichten doet dat het nu wel. Greg Joswiak heeft in het interview aangegeven dat het niet alleen minder slecht gaan dan we denken, maar dat de iPhone XR het best verkopende toestel is sinds hij op de markt beschikbaar is.

Het is de eerste keer sinds de release van de iPhone XS (Max) en iPhone XR dat Apple inzicht geeft over de prestaties. Dat terwijl het bedrijf haar duurste iPhone line-up ooit op de markt heeft liggen. De iPhone XR, welke dient als een soort budget model van de iPhone XS, is qua startprijs nog duurder dan de basismodellen van de afgelopen jaren. De iPhone X daar gelaten natuurlijk. Maar dat het dus slecht zou gaan met de iPhone XR, is alles behalve waar.

Geen cijfers van Apple

De iPhone XR is dus het beste verkopende toestel van de line-up van dit jaar, maar wat zegt het nu eigenlijk. Apple heeft geen verkoopcijfers naar buiten gebracht en maakt deze week bekend dat dit het ook niet meer gaat doen. Dus of deze iPhone XR nu een doorslaand succes is of het gewoon minder slecht doet dan de duurdere iPhone XS en XS Max, weten we niet. Maar zorgen maken om het bedrijf hoeven we ons niet. Vorige jaar kregen we dezelfde berichten over de iPhone X te horen, maar ook dit toestel bleek gewoon een groot succes te zijn.

Apple iPhone Xr review design

Benieuwd wat wij van de iPhone XR vonden? Check onze review dan hier!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

CNET

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple drukt commotie rondom iPhone XR de kop in
Sluiten