Dominick Vietor
Dominick Vietor | LinkedIn Tech 19 nov 2018

Apple iPhone XR review: allemansvriend

Intro: kleurrijke 'budget' iPhone

Frisse kleuren, een lagere prijs en relatief weinig downgrades. Drie zaken die de nieuwe iPhone XR karakteriseren. En zeg nou zelf: dat klinkt toch best aantrekkelijk. Het goede nieuws: dat is het ook. Het slechte nieuws: de iPhone XR heeft een groot nadeel. In deze Apple iPhone XR review lees je er alles over.

Apple iPhone Xr review design

Apple en budgetsmartphones. Het klinkt als een haast onmogelijke combinatie, en dat is het eigenlijk ook wel. De verschillende pogingen van het bedrijf om een ‘budgetsmartphone’ uit te brengen werden wisselend ontvangen, maar kregen nooit in dezelfde vorm opvolging. De 5c was aanvankelijk te duur en geen groot succes. De SE werd enthousiast ontvangen, maar kreeg ondanks vele geruchten geen opvolger.

De iPhone XR is bloedserieus

In plaats daarvan kwam er een nieuw ‘budgettoestel’: de iPhone XR. En hoewel de term ‘budget’ voor €859 misschien een beetje misplaatst is, is deze goedkopere iPhone juist vanwege die prijs wel erg de moeite waard. Want laat je door zijn speelse kleuren niet misleiden: de iPhone XR is bloedserieus.

De smartphone is uitgerust met een van de krachtigste chips op de markt: de Apple A12 Bionic. Bovendien heeft hij een erg goede 12-megapixelcamera met indrukwekkende beeldverwerking. Ook het waterdichte ontwerp, Face ID en de notch van de duurdere iPhones hoef je met dit toestel niet in te leveren.

Wat dan wel, vraag je misschien af? Functioneel eigenlijk best weinig. De iPhone XR heeft geen oledscherm en geen zoomlens op de achterkant. De kostenbesparing die daar tegenover staat is aanzienlijk. €300 op basis van de officiële adviesprijs, net iets minder in de praktijk.

Toch is er nog iets dat je moet inleveren als je ervoor kiest om die €300 te besparen en voor de XR te gaan: het strakke ontwerp van de iPhone XS. Op de volgende pagina van deze Apple iPhone XR review lees je daar alles over.

Lees de geschreven review via de knop ‘volgende’ onder de video

Reageer op artikel:
Apple iPhone XR review: allemansvriend
Sluiten