Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 12 jun 2019

iPhone XR 2 beschikt mogelijk over Apple’s beste accu ooit

Waar we tijdens WWDC19 vooral zijn voorzien van Apple’s nieuwe pareltjes op het gebied van software, kunnen we in september dit jaar weer een nieuwe lading iPhones verwachten. En van die smartphones zal de nieuwe iPhone XR2 (de opvolger van de XR) voorzien zijn van een flinke batterij-upgrade. 

Apple iPhone XR 2 voorzien van flinke batterij upgrade

Dit jaar kunnen we wederom een nieuwe lading iPhones verwachten van Apple. De producent uit Cupertino komt als het goed is met de opvolgers van de huidige line-up. Dat zou betekenen dat we een nieuwe iPhone XS en XS Max onder ogen krijgen. Maar ook op het gebied van de “budget” variant krijgen we een nieuwe toevoeging. En die toevoeging zou zomaar eens van Apple’s beste accu ooit voorzien kunnen worden.

Website PhoneArena heeft in een rapport van batterijleveranciers een stukje informatie gevonden over de opvolger van de iPhone XR. In het verslag is namelijk niet alleen de code XR 2 gevonden, maar ook de capaciteit van de batterij die onder de motorkap zit. En zo te zien richt Apple zich niet alleen meer op hardware en iOS optimalisatie, maar wordt er eindelijk eens iets gedaan aan de batterij.

Apple iPhone XR 2 batterij

Volgens de documenten beschikt de nieuwe batterij van de iPhone XR 2 over een 3110mAh batterij (De XR beschikt over een 2942mAh batterij). Dat is veel voor Apple’s begrippen, maar wanneer we naar de markt kijkt ligt dat nog redelijk ver achter op sommige Android toestellen. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe OnePlus 7 Pro die over een 4000mAh batterij beschikt.

De beste ooit?

Maar eerlijk is eerlijk: Apple weet wel wat het doet met de batterij. Zo weet de producent al jaren software en hardware dusdanig goed te combineren, dat het verschil niet gigantisch is. De iPhone XR wist namelijk op heel veel fronten te scoren als het op de batterij aankwam. Zo kwamen we er al snel achter dat de schermtijd van de XR met gemak richting de 10 uur loopt.

De iPhone XR 2 beschikt naast de 5% grotere batterij ook over Apple’s A13 processor dat ondersteund wordt door een tweede generatie 7nm processor. Hierdoor wordt de belasting op de batterij nog een stukje kleiner en zou de smartphone zomaar de 12 uur grens kunnen overschrijden.

Op het gebied van iPhone batterijen zonder twijfel Apple’s grootste prestatie ooit.

Reageer op artikel:
iPhone XR 2 beschikt mogelijk over Apple’s beste accu ooit
Sluiten