Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 16 jan 2019

Apple brengt Smart Battery Case terug voor iPhone XS en iPhone XR

Eigenaren van een iPhone 8, 8 Plus of iPhone X moesten het helaas zonder Smart Battery Case stellen. De accessoire werd wel nog voor de iPhone 6 en iPhone 7 uitgebracht. Het leek er dus het afgelopen jaar sterk op dat Apple met de populaire case is gestopt. Niets blijkt minder waar, want nu is de Smart Battery Case ook beschikbaar voor de iPhone XS (Max) en iPhone XR.

Smart Battery Case

Je kunt opnieuw kiezen tussen een zwarte of een witte uitvoering. Elk exemplaar kost 149 euro, waarvoor je ook opnieuw de kenmerkende bult terugkrijgt aan de achterkant. In vergelijking met de vorige versies zit de bult nu echter een stuk lager.

Snelladen en draadloos laden

Toch is er ook een belangrijke nieuwe toevoeging: compatibiliteit met Qi-laders. Oftewel, je kunt je accu draadloos opladen met behulp van een draadloze lader. Met Smart Battery Case en al dus.

Ook is het mogelijk om de case te snelladen, voor als je snel wat extra capaciteit nodig hebt. Met behulp van een USB-C naar Lightning-kabel en een USB-C lader die Power Delivery ondersteunt. Oftewel, helaas krijgt de lader die je bij je iPhone kreeg dat niet voor elkaar. Dat blijft een beschamend puntje, maar dat is voer voor een ander artikel.

Ben je nog niet bekend met snelladen? Lees dan in dit artikel van onze vrienden van OneMoreThing hoe dat precies in zijn werk gaat. Ook de nieuwste iPhones kun je namelijk een stuk sneller opladen dan wat de standaard bijgeleverde lader voor elkaar krijgt.

Het toffe aan de Smart Battery Case is verder dat iOS de accessoire herkent. In het berichtencentrum en je lockscreen zie je naast het batterijpercentage van de iPhone zelf, ook het batterijpercentage van de in de case verwerkte accu.

Capaciteit op iPhone XS en iPhone XR

Het is helaas niet bekend wat de exacte batterijcapaciteit in mAh van de nieuwe Smart Battery Case is. Wel geeft Apple zelf de volgende cijfers vrij:

  • iPhone XS:13 uur extra gesprekstijd, 9 uur extra internetgebruik en 11 uur extra video afspelen
  • iPhone XS Max:12 uur extra gesprekstijd, 7 uur extra internetgebruik en 10 uur extra video afspelen
  • iPhone XR:14 uur extra gesprekstijd, 7 uur extra internetgebruik en 11 uur extra video afspelen

Vanaf 18 januari zijn de nieuwe accessoires beschikbaar, zowel online als in fysieke vestigingen. Pas op: de Smart Battery Case van de iPhone XS is niet compatibel met de iPhone X.

OneMoreThing

Reageer op artikel:
Apple brengt Smart Battery Case terug voor iPhone XS en iPhone XR
Sluiten