Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 7 jan 2019

‘USB-C en Touch ID komen naar nieuwe iPhones van 2019’

We weten al dat de iPhones van 2019 hoogstwaarschijnlijk op hun voorgangers gaan lijken. Het grote verschil zal ‘m naast een nieuwe chip naar verwachting ook in augmented reality zitten. Volgens Jean Baptiste Su, vice-president en analist bij Atherton Research, blijft het daar echter niet bij.

iPhones 2019: USB-C en Touch ID

Dat beweert de gereputeerde analist in een column voor Forbes. Volgens hem zal de 2019 iPhone ook een USB-C port krijgen. Het einde van lightning? Nu de iPad Pro op USB-C is overgestapt, lijkt het een logische stap. De huidige verschillen tussen ports op Apple’s gadgets doen af aan de simpliciteit waar het merk om bekend staat.

De analist beweert daarnaast ook dat de nieuwe iPhones een vingerafdrukscanner in het scherm zullen krijgen. Precies zoals je nu op de OnePlus 6T hebt, maar dan een ultrasonische versie. Dat is wat Samsung naar verluidt ook van plan is met de Galaxy S10. Ultrasonische scanners zijn secuurder en bedekken een groter deel van het scherm.

Oftewel, de kans is aanwezig dat Touch ID terugkeert. Apple schrapte de sensor op de iPhone X, vanwege het debuut van Face ID. Aan de achterkant van de nieuwe iPhones zit naar verluidt een Time-of-Flight sensor, afkomstig van Sony.

Daarmee kan nog nauwkeuriger diepte worden gemeten dan Apple’s huidige TrueDepth camera waarmee Face ID wordt bewerkstelligd. Daarnaast is de nieuwe sensor van Sony naar verluidt makkelijker en goedkoper om op grote schaal te produceren.

Voorlopig kun je dit soort nieuwtjes gerust met een flinke korrel zout nemen, ongeacht de bron. Apple is nog druk bezig met de ontwikkeling van zijn nieuwe wapenfeiten, dus tussen nu en de lancering kan er nog een hoop veranderen. Hoe dan ook is het duidelijk dat Apple op vele manieren zijn huidige lineup een upgrade kan gaan geven.

Forbes

Reageer op artikel:
‘USB-C en Touch ID komen naar nieuwe iPhones van 2019’
Sluiten