Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 3 apr 2019

Bingo: details rondom iPhones van 2020(!) lekken nu al

Een paar jaar terug had je met iPhones nog een compact alternatief voor de steeds grotere Android toestellen. Ondertussen zijn Apple’s smartphones echter ook joekels geworden. Geruchten wijzen al twee jaar op een opvolger voor de iPhone SE, maar een aankondiging blijft uit. Biedt 2020 hoop?

De iPhones van 2020

Ja, dat lees je goed. Terwijl de geruchten rondom de nieuwe iPhones van september 2019 op gang beginnen te komen, hebben we het alweer over de volgende generatie. Die van 2020 dus. DigiTimes, een publicatie met bronnen binnen de industrie, deelt details.

Zij melden dat de iPhone in 2020 weer kleiner gaat worden. De 4-inch iPhone SE komt naar verluidt niet meer terug, maar Apple zou wel aan een 5.4-inch iPhone werken. Dat is nog kleiner dan de huidige iPhone XS. Dat toestel heeft namelijk een 5.4-inch scherm.

Ook zou Apple in 2020 eindelijk volledig op OLED over willen stappen. Naar verluidt komen er ook volgend jaar drie nieuwe iPhones. De iPhone XR heeft op dit moment nog een LCD-scherm, om de kosten te drukken. Samengevat kun je in 2020 rekenen op een 5.42-inch, een 6.06-inch en een 6.67-inch iPhone.

Korrel zout

Tot slot meldt DigiTimes ook nog dat Apple naast Samsung ook LG in gaat schakelen voor de productie van OLED-panelen.

Neem dergelijke details echter vooral met een zeer grote korrel zout. We zitten nog ver van de lancering van de nieuwe iPhones van 2019 af, laat staan de toestellen van volgend jaar. Er kan nog een hoop veranderen. Voorlopig gaat het nog om vage plannen, als deze geruchten überhaupt al betrouwbaar zijn.

Ondertussen weten we ook meer over de nieuwe iPhones van 2019, want er zijn betrouwbare details gelekt. Het lijkt er sterk op dat Tim Cook en Co. de Samsung Galaxy S10 achterna gaan. Hier lees je op welke manier dat gaat gebeuren.

?Check ook: Pijnlijke aderlating: Apple haalt groot talent Tesla binnen

DigiTimes

Reageer op artikel:
Bingo: details rondom iPhones van 2020(!) lekken nu al
Sluiten