Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 13 feb 2019

Onderzoek wijst uit: Apple iPhones gaan inmiddels vier jaar mee

De iPhones van Apple worden met het jaar duurder, maar gaan slechts twee jaar echt mee. Althans, dat is wat veel mensen vandaag de dag nog steeds denken. Maar na een onderzoek van het Duitse Bernstein, wordt duidelijk dat deze smartphone het een stuk langer blijft doen. Sterker nog: de iPhone gaat twee keer langer mee dan de meeste mensen voorheen dachten. Vier jaar dus. 

Apple iPhone gaat vier jaar lang mee

Het is geen grapje: de meeste iPhone gebruikers denken dat hun toestel een levensduur van twee jaar heeft, vanwege het abonnement dat ze afgesloten hebben. Uiteraard werd deze theorie later ondersteund, in de tijd van de iPhone 6S, dat de smartphones van Apple voor die periode gebouwd zijn. Je zou daarna, mits je kunt leven met mindering van specificaties, toe zijn aan een gloednieuwe iPhone. Echter blijkt dat anno 2019 niet meer aan de orde te zijn.

De Duitse investeringsbank Bernstein, die een grote hoeveelheid Apple-aandelen bezit, heeft dat in een onderzoek aangetoond. Volgens de bank heeft het accu-vervangingsprogramma veel invloed gehad op de gemiddelde levensduur van Apple’s smartphone. Hierdoor werd al snel duidelijk voor de consument, dat het vervangen van de batterij een aanzienlijk verbetering is van de levensduur. Het vervangen van de accu kost je bijvoorbeeld tussen de 49 en 69 euro, wat veel en veel goedkoper is dan het kopen van een nieuw toestel. Hiermee krijgt je iPhone al snel een levensduur van vier hele jaren.

Apple iPhone 6s

Apple heeft zelf natuurlijk ook een groot aandeel in de verlengde levensduur. Zo krijgen oudere toestellen nog steeds nieuwe updates. Denk hierbij aan iOS 12, welke beschikbaar is op de iPhone 5S uit 2013. Daarbij is dat specifieke besturingsysteem gericht om oudere iPhones sneller te maken, nadat bekend werd dat Apple ze de versies ervoor langzamer maakte. Tel deze twee dingen bij elkaar op en je weet dat de iPhones anno 2019, allang geen levensduur van twee jaar meer hebben. Ze gaan gewoon veel langer mee.

Reageer op artikel:
Onderzoek wijst uit: Apple iPhones gaan inmiddels vier jaar mee
Sluiten