Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 15 jan 2019

Apple mogelijk bezig met zevende generatie iPod Touch

De wereld stond op zijn kop toen Apple in 2007 zijn eerste iPod Touch introduceerde. Het apparaat was in principe een iPhone, zonder camera en zonder de mogelijkheid om te kunnen bellen en sms’en. Maar nu de meest recente iPod Touch bijna haar vierjarige jubileum bereikt, en het design inmiddels als zes jaar mee gaat, lijkt Apple een comeback van het apparaat te plannen. Kunnen we ons opmaken voor een nieuwe iPod Touch?

Komt Apple met een nieuwe iPod Touch?

De meest recente iPod Touch dateert alweer uit 2015 en gaat dit jaar richting zijn vierjarige bestaan. De zesde generatie draagt overigens een design welke Apple al zo’n 6 jaar hanteert. Maar waar de producent sinds 2015 niets meer rond de iPod Touch heeft gedaan, lijkt de muziekspeler een comeback te maken. Althans, als we nieuwe informatie van MacOtakara mogen geloven.

Apple is, volgens verschillende leveranciers, bezig met de productie van een nieuwe iPod Touch. Veel details over de nieuwe muziekspeler van de producent zijn niet naar buiten gebracht, al is inmiddels wel duidelijk dat de zevende generatie mogelijk zal beschikken over een groter display. Het huidige model is voorzien van een 4-inch paneel. Uiteraard zullen de specificaties van de iPod Touch een upgrade krijgen en gaat hij beschikken over Touch ID. De grote vraag is echter wat Apple gaat doen met de 3.5mm headphone jack. Bij zijn smartphones maakt de producent sinds de iPhone 7 al niet meer gebruik van de feature.

Apple blaast nieuwe leven in iPod Touch

Wanneer we de zevende generatie iPod Touch zien verschijnen is niet duidelijk. De verwachting is dat dit tijdens Apple’s jaarlijkse evenement in september gaat gebeuren. Al is er ook een kans dat de producent in maart of juni een WWDC evenement aan gaat kondigen. Mocht dat het geval zijn, zou het zomaar kunnen zijn dat we de nieuwe iPod Touch daar onder ogen krijgen.

Reageer op artikel:
Apple mogelijk bezig met zevende generatie iPod Touch
Sluiten