Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 21 jan 2019

Apple heeft goud in handen als de iPod Touch 7 er zo uit ziet

Vorige week dook er opeens een opmerkelijk gerucht op: naar verluidt zou de iPod Touch een comeback gaan maken. Een betrouwbare bron had het over een iPod Touch 7 met een design dat leek op de iPhone X.

Apple iPod Touch 7?

Inclusief Face ID, het systeem waarmee Apple gezichtsherkenning realiseert. Daarnaast zou de iPod Touch een boel sensoren en de specificaties bevatten om er echt een multimedia-beast van te maken. Anno 2019 is mobile gaming groter dan ooit, met megahits als Fortnite en Pokémon Go.

Zeker gezien de recente duurdere iPhones zou Apple met de iPod Touch 7 kunnen scoren in een lager segment, zonder zijn eigen verkopen te kannibaliseren. Voor een echte smartphone zouden consumenten immers alsnog voor een iPhone moeten gaan.

Voorlopig blijft het bij een hoop vragen. Neem al dit nieuws dan ook met een flinke korrel zout. Toch neemt dat niet weg dat we alvast kunnen fantaseren over de iPod Touch 7. De schrijver en renderer Anton Kiuriles doet met ons mee. Hij heeft alvast een voorproefje op de onaangekondigde gadget voor je klaar staan.

Houd dus in het achterhoofd dat deze beelden enkel gebaseerd zijn op het gerucht dat de iPod Touch 7 op de iPhone X zou lijken. Verder is alles vooral wishful thinking uit de koker van de techjournalist. Toch is het resultaat een uiterst geloofwaardig en realistisch plaatje.

iPod Touch 7 concept render iPod Touch 7 concept render

We zien platte zijkanten, dunne schermranden. Het concept heeft zelfs 3G/LTE voor mobiel internet en SMS. Onder de motorkap zit de Apple A11, in combinatie met 2GB aan werkgeheugen en 128GB of 256GB aan intern opslaggeheugen.

iPod Touch 7 concept render iPod Touch 7 concept render

China?

De journalist wijst vooral op China. Oftewel, Apple werkt volgens hem aan de nieuwe iPod Touch als antwoord op de tegenvallende verkopen van iPhones aldaar. Zoals je in dit artikel kunt lezen, is daar echter meer voor nodig dan een goedkopere iPod Touch.

Rozetked

Reageer op artikel:
Apple heeft goud in handen als de iPod Touch 7 er zo uit ziet
Sluiten