Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 14 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Apple designer Jony Ive ontwerpt de ultieme diamanten ring

Apple chief design officer Jony Ive is en was verantwoordelijk voor het design van talloze iconische producten. Van de afwerking van minutieuze details op de iPhone XS tot de tafels in de Apple Store. Oh ja, en een diamanten ring.

Apple’s Jony Ive ontwerpt diamanten ring

Ja, dat lees je goed, meneer Ive doet ook nog andere dingen naast zijn werk voor Apple. Hij heeft samen met industrieel ontwerper Marc Newson de ultieme diamanten ring ontworpen. Vrijwel letterlijk, want de ring in kwestie bestaat compleet uit diamant. Nul metaal dus.

De in een laboratorium geproduceerde diamanten zijn afkomstig van Diamond Foundry. Zij stonden voor een pittige uitdaging: een blok diamant produceren dat groot genoeg is om er een ring uit te kerven. Er moesten zelfs speciale gereedschappen gebouwd worden om dat klusje te klaren.

Apple Jony Ive Ring

“Het diamantblok zal gefacetteerd zijn met enkele duizenden facetten, waarvan sommige zo klein zijn als enkele honderden micrometers,” aldus Diamond Foundry.”De ring wordt cilindrisch uitgesneden voor de gewenste gladheid, met een micrometer dikke waterstraal waarin een laser wordt gegoten.”

Jony Ive en Marc Newson hebben de ring ontworpen voor een veilig voor het goede doel. Het gaat om een (RED)-actie, waarvan de veilig plaats zal vinden op 5 december. De opbrengst gaat naar AIDS-programma’s in Afrika en Chicago. Jony Ive en Marc Newson cureerden in 2013 ook al een veilig voor het goede doel.

Bovendien brengt Apple al enkele jaren speciale roden Product (RED) uitvoeringen uit van zijn iPhones. Daarvan gaat ook een portie naar diezelfde programma’s. Veilinghuis Sotheby’s verwacht dat er tot wel 250.000 dollar voor de ring geboden gaat worden. De winnaar kan zijn eigen ringmaat opgeven, waarna de ring daadwerkelijk wordt gemaakt.

Ondertussen kijken we uit naar de volgende iPhones, die naar verwachting een nieuw design met zich mee zullen brengen. Succes meneer Ive!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple designer Jony Ive ontwerpt de ultieme diamanten ring
Sluiten