Ilona Braam
Ilona Braam Rides 12 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Wat is Apple aan het doen in een geheim kantoor in Berlijn?

Over het algemeen heb je meteen door wanneer je met een gebouw van Apple te maken hebt. Vol trots zie je de appel al van ver pronken en is de Apple stijl meteen duidelijk. Het is daarom extra dubieus wanneer Apple zijn aanwezigheid schijnbaar met man en macht probeert te verbergen. In Berlijn zou de iphone maker volgens de Business Insider website “iets” aan het doen zijn in een bescheiden en onopvallend kantoorpand.

Apple werkt aan geheim autoproject

In April liet de Frankfuter Allgemaine krant weten dat Apple in Berlijn bezig zou zijn met een geheim autoproject. Andere berichten gaven ook al aan dat Apple niet aan auto’s zelf zou werken, maar aan de onderdelen of software. Volgens The Financial Times zou Apple zelfs experts van onder andere Ford en Mercedes-Benz hebben aangenomen.

Apple car

Zoektocht naar Apple kantoor Berlijn

De locatie van het Berlijnse kantoor werd helaas niet vermeld door de Duitse krant en Apple zelf heeft nooit officieel bevestigd dat het kantoor inderdaad bestaat. Na maanden onderzoek te hebben gedaan lijkt de Business Insider crew nu eindelijk het geheime Apple kantoor ontmaskerd te hebben. Deze zou zich aan de Markgrafenstraße 34 in Berlijn bevinden.

Apple kantoor Berlijn

Als eerste probeerde de Insider direct via Apple antwoorden te krijgen. Helaas bleven de pogingen onbeantwoord en hielp het ook niet mee dat behoorlijk wat mensen in de Berlijnse tech industrie ook geen idee hadden dat Apple in de stad een kantoor zou hebben. Uiteindelijk was het toch raak en vertelde een Berlijnse bron dat het kantoor dichtbij het Gendarmenmarkt plein zou zijn.

Hoewel het exacte adres niet werd gegeven, kreeg de Insider wel de hint dat het dicht bij het café Einstein Kaffee zou zijn. Gelukkig wist de barista te vertellen dat het kantoor zich in het aangrenzende gebouw bevond op de tweede verdieping. Om tussen de andere bedrijven het juiste kantoor te vinden was van daaruit niet meer moeilijk. Er was namelijk maar één nummer waarbij er geen naam stond.

Apple kantoor Berlijn

Daarnaast was er uiteindelijk naast de kleine deurbel een kaartje met Apple erop. Toen de Insider op de bel drukte, kwam er zoals verwacht geen antwoord. Wel werden de lamellen voor de ramen dichtgemaakt. Als klap op de vuurpijl bevestigde een man, welke het pand verliet, ook nog dat Apple daar ongeveer een jaar geleden was ingetrokken.

Berlijn zat vol met talent

Hoewel een geheim Apple kantoor in Berlijn wat vreemd klinkt, lijkt het erop dat Apple een goede reden heeft gehad om Berlijn te kiezen. Volgens een bron uit de tech scene van de stad zou er chaos zijn geweest bij het GPS-bedrijf HERE, waardoor er ook chaos ontstond bij Volkswagen en BMW. Door de ongelukkige omstandigheden zou Apple zijn kans schoon hebben gezien en talent hebben weggekaapt.

Check hier wat de volgende techrevolutie van Apple wordt, of lees meer over een geheim project van Steve Jobs in dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Wat is Apple aan het doen in een geheim kantoor in Berlijn?
Sluiten