Dit zijn de vijf belangrijkste punten uit Apple’s keynote

Gisteren was een grote dag voor Apple fans en eigenlijk ook de rest van de wereld. Het belangrijke keynote evenement vond eindelijk plaats, waarin de grootste Apple ontwikkelingen en onthullingen werden besproken. Mocht je het event hebben gemist, zijn dit de vijf meest belangrijke dingen uit de keynote.

Iphone X: alles is sneller en krachtiger

Het jubileumtoestel is een feit. Lang ging het toestel online onder de naam iPhone 8, maar Apple besloot dat iPhone X meer passend was voor de tiende verjaardag van de telefoon. Dit spreek je overigens uit als iPhone 10 en niet x. Zoals verwacht komt het toestel met een randloos ontwerp en een 5.8 inch OLED scherm. Deze heeft een resolutie van 2436 x 1125 pixels en ondersteunt Dolby Vision en HDR10 voor mooie sprankelende beelden.

iPhone X

Door het grote scherm is er geen plek voor de fysieke homeknop, nog de vingerafdrukscanner. Apple heeft het toestel wel voorzien van een geavanceerd nieuw 3D scan systeem, Face ID, waarmee je met je gezicht de iPhone X kunt ontgrendelen.

iPhone X

Eigenlijk is alles aan het toestel sneller, krachtiger en geavanceerder geworden. De nieuwe A11 processor heeft meer power dan zijn voorganger en het toestel heeft uiteraard een dubbele camera gekregen. De twee 12 megapixel lenzen zijn beide voorzien van optische beeldstabilisatie, waardoor één van de grote voordelen van Samsung’s Note 8 meteen afvalt. Verder kun je nu draadloos opladen en zou de batterij twee uur langer dan die van de iPhone 7 mee moeten gaan.

De X is inderdaad het duurste iPhone model dat we tot nu toe hebben gezien. Voor 64GB betaal je 1.159 euro en als je toch echt meer ruimte nodig hebt, zul je 1.329 euro moeten afrekenen voor 256GB.

Iphone 7s en 7s Plus worden overgeslagen

Waar we eerst dachten dat Apple de iPhones 7s, 7s Plus en 8 zou presenteren, werd de 8 dus opeens X. Apple heeft echter met de 7s en 7s Plus ook een raar geintje uitgehaald en deze heten nu de iPhone 8 en 8 Plus. Hoewel de namen aangeven dat de toestellen ware opvolgers zijn, voelen ze toch aan als S-serie updates. Ook de iPhone 8 en 8 Plus krijgen de nieuwe A11 chipset en hebben een camera upgrade gekregen. Verder zijn ze nu ook uitgerust met Apple True Tone display, waarbij het scherm rekening houdt met de omgeving en de kleuren er meer natuurlijk uitzien.

iPhone 8

Beide toestellen zullen beschikbaar zijn met 64GB en 256GB opslagruimte. De 64GB iPhone 8 zal 809 euro gaan kosten, terwijl de 256 versie met een prijs van 979 euro iets duurder is. Uiteraard krijgt de iPhone 8 Plus een hoger prijskaartje. Voor 64Gb opslagruimte betaal je 919 euro en voor 256GB moet je 1.089 euro neertellen.

Apple TV ondersteunt eindelijk 4k beelden

Ook het Apple TV kastje is onder handen genomen. Vanaf nu ondersteunt hij ook 4k HDR beelden, voor een nog intensere kijkbeleving. Daarnaast heeft het apparaat dezelfde A10X processor gekregen als de huidige iPad Pro, waardoor hij twee keer zo snel is als zijn voorganger. Hollywood studio’s zouden bezig zijn met nieuwe 4k content voor de iTunes winkel en er zou zelfs een speciaal spel worden ontwikkeld om via de vernieuwde Apple TV te kunnen spelen.

Apple TV 4k HDR

Net zoals de iPhones heeft ook de Apple TV twee verschillende modellen met meer of minder opslaggeheugen. Voor een kastje met 32 GB betaal je 199 euro en voor 65GB moet je 219 euro opofferen.

Derde Apple Watch serie krijgt LTE connectiviteit

Als laatste werd de Apple Watch series 3 uitgebreid besproken. De grootste nieuwe feature is dat de wearables nu LTE connectiviteit ondersteunen. Praktisch gezien betekent het, dat je niet de hele tijd de iPhone in de buurt hoeft te hebben om hem aan je Apple Watch te verbinden. De nieuwe wearables zien er grotendeels hetzelfde uit als de serie 2 horloges, maar zijn iets dikker geworden. Ook  is er nu een nieuw rood stipje bij het digitale kroontje. Ook de Watches hebben een snellere chip gekregen, namelijk de W2 en kunnen nu langer doorgaan zonder op te laden. Je zou ongeveer 18 uur achter elkaar met de wearables actief kunnen zijn.

Apple Watch serie 3

Op de Apple website heb je de keuze uit de Apple Watch series 3 GPS wearables in allerlei verschillende uitvoeringen. Met een kastgrootte van 38 mm kost de nieuwe Watch je 369 euro. Een grotere kast van 42 mm is met een prijs van 399 euro iets duurder.

Keynote verklapt wanneer alles komt

Tijdens het keynote evenement werd gelukkig ook verteld wanneer we alles kunnen verwachten. De iphones 8 en 8 Plus,  Apple TV en Apple Watches zullen op 22 september al beschikbaar zijn. Je kunt ze wel vanaf 15 september alvast voorbestellen via de officiële website. Op de nieuwe iPhone X moeten we helaas wat langer wachten. Deze kan vanaf 27 oktober gereserveerd worden en zal vervolgens op 3 november echt beschikbaar zijn.

Nu de Iphone X eindelijk een feit is, kunnen we alvast een nieuw hoesje bestellen. Op deze Russische website kun je de meest extravagante hoesjes uitzoeken en zelfs je nog je eigen aanpassingen doorgeven. Ze zijn net als iPhone X echter behoorlijk duur.