Apple kondigt binnenkort waarschijnlijk eerste Mac met Apple Silicon aan

In juni liet Apple weten dat het bedrijf wil afstappen van Intel-processors en wil overgaan op de eigen Silicon-chipset. De eerste Mac met de nieuwe processor moet voor het eind van het jaar gelanceerd worden. Het wachten is nu op het moment dat dat model aangekondigd wordt; dat kan nu elk moment gebeuren.

Ongeveer een maand nadat Apple de transitie aankondigde, liet analist Ming-Chi Kuo zijn licht schijnen op de zaak. Hij is van mening dat de eerste kandidaat voor een Apple Silicon Mac een 13,3 inch MacBook Pro wordt. Vervolgens komt er ook nog een MacBook Air uit. Kuo baseert de gedachte op het feit dat Apple zelfs een afbeelding van een MacBook Pro gebruikte bij de aankondiging van de chipset. We kunnen in elk geval één van deze twee modellen verwachten voor het einde van het jaar. Begin volgend jaar zou dan het andere apparaat moeten verschijnen, maar dat is momenteel allemaal speculatie.

Klik/tap voor groter (Afbeelding: Pexels)

Apple-computers met Silicon-chipset

Ook wordt er nog gesproken over een 16 inch MacBook Pro en een 14 inch MacBook Pro. Beide Pro-modellen zouden naar verluidt in het tweede of derde kwartaal van 2021 moeten verschijnen, aldus de analist.

Waar we verder rekening mee moeten houden is dat Apple waarschijnlijk de prijzen niet verlaagt wanneer de producten beschikbaar zijn. In elk geval niet op korte termijn. Wel is het zo dat het Apple minder geld kost om de processor te maken dan wanneer het bedrijf er één afneemt bij Intel. De eerste Silicon zou het bedrijf iets minder dan 100 dollar kosten, terwijl Intel Core i3-processors vaak een prijskaartje hebben van tussen de 200 en 300 dollar.

De reden dat Apple de prijzen gelijk houdt, heeft waarschijnlijk te maken met het idee dat het bedrijf de komende periode twee soorten computers met verschillende processors moet ondersteunen. Pas wanneer elke Mac op Silicon draait, heb je kans dat de prijzen omlaag gaan (mits er dan niet een andere reden is om de prijzen hoog te houden).

Bloomberg meldt verder dat we de eerste aankondiging kunnen verwachten in november 2020. Dan heeft Apple nog een paar weken om het product daadwerkelijk te lanceren.

Reageer op artikel:
Apple kondigt binnenkort waarschijnlijk eerste Mac met Apple Silicon aan
Sluiten