‘Apple kondigt drie nieuwe MacBooks met Apple Silicon aan’

Gisteren kondigde Apple een evenement aan voor 10 november. Waarschijnlijk worden dan de nieuwe MacBooks onthuld. Dat worden dan natuurlijk de laptops die draaien op de Silicon-chips van het bedrijf uit Cupertino. Binnen nu en twee jaar moeten alle Intel-modellen dan van de markt zijn.

Bloomberg had vrij snel na de aankondiging van Apple al de eerste geruchten over het evenement online staan. Zo denkt de publicatie te weten welke modellen als eerste mogen rekenen op de update. Zo werkt de iPhone-maker momenteel hard achter de schermen aan nieuwe versies van de 13 inch MacBook Air, 13 inch MacBook Pro en 16 inch MacBook Pro, die allemaal dus voorzien worden van de Silicon-chipset. Verder laat de redactie weten dat er geen heftige designveranderingen doorgevoerd worden. Het gaat voornamelijk om veranderingen onder de motorkap, ten behoeve van snelheid en langere accuduur.

Klik/tap voor groter. (Foto: OMT/Raymon Mens)

Nog meer met Apple Silicon?

Bloomberg verwacht niet dat Apple op 10 november andere apparaten met Apple Silicon aankondigt. Denk dan aan bijvoorbeeld aan Silicon Mac-desktopmodellen. Wel claimt de site dat het bedrijf nu ook werkt aan een nieuw ontworpen iMac en een nieuwe Mac Pro. De ARM Mac Pro zou dan ongeveer twee keer zo klein zijn als het huidige model. Helaas zijn er geen releasedata bekend voor die producten. Dat gezegd hebbende hoeven geïnteresseerden waarschijnlijk ook niet ontzettend lang te wachten, aangezien de fabrikant dus van plan is om helemaal over te stappen op de Silicon-processor.

De eerste iteraties van MacBooks met Apple Silicon aan boord worden waarschijnlijk gebaseerd op dezelfde A14-structuur als in de iPad Air en iPhone 12. Echter, de processor wordt dan wel geoptimaliseerd voor laptopgebruik, waardoor er dus wel degelijk verschillen in beide versies zitten. Het wachten is nu op de presentatie van Apple om te zien wat het bedrijf voor ons in petto heeft. Volgende week dinsdag is het al zo ver.

Reageer op artikel:
‘Apple kondigt drie nieuwe MacBooks met Apple Silicon aan’
Sluiten