Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Gaming 25 mrt 2019

Apple kondigt game-platform Apple Arcade aan

Tijdens het Apple-event heeft de producent uit Cupertino, in de Steve Jobs Theatre, een gloednieuw game-platform aangekondigd. iOS apparaten worden volle bak gebruikt voor het spelen van games, maar een goede service ontbrak nog. Hier komt nu verandering in. 

Apple kondigt Arcade aan

De App Store van Apple wordt elke week door een half miljard mensen op aarde bezocht. De meest populaire categorie in deze store is “Games”, en daar moest de producent iets mee. Tijdens het event van vanavond heeft Apple het gloednieuwe Arcade aangekondigd: een game-platform voor de ultieme speelervaring op iPhone en iPad.

Door middel van een abonnement krijg je met je iOS apparaat toegang tot meer dan 100 games. De dienst is vanaf nu te vinden in de app-store onder het kopje “Arcade”. Met volledige toegang tot de dienst heb je de mogelijkheid om elke game van het platform te spelen, wanneer je wil en waar je wil. Dit is voornamelijk te danken aan de mogelijkheid om ook offline de games te spelen.

Apple lijkt zich voornamelijk te richten op een geweldige speelervaring. Zo verzamelt het platform geen enkele vorm van persoonlijk data, zijn microtransacties verleden tijd en wordt je niet gestoord door irritante advertenties. Ook zijn de games met de hele familie te spelen, wat de dienst ontzettend toegankelijk maakt.

Apple Arcade lanceert, in tegenstelling tot News+ en Card, in meer dan 150 landen ter wereld. Of Nederland hier ook bij zit is officieel nog niet bekend, maar de kans is wel aanzienlijk groot. Hoe duur de dienst precies gaat worden en in welke landen het beschikbaar zal zijn, gaat later in het jaar bekend worden.

We kunnen Apple’s eigen game-platform vanaf de herfst van dit jaar gaan verwachten. Denk jij dat je gebruik gaat maken van Arcade of ga je misschien toch voor Google’s service Stadia?

Reageer op artikel:
Apple kondigt game-platform Apple Arcade aan
Sluiten