Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 30 okt 2018

Apple lanceert iOS 12.1 vandaag met verrassend veel features

Apple heeft aangekondigd dat het vandaag iOS 12.1 lanceert voor het grote publiek. Dit doet het bedrijf aan het einde van het Apple Event in New York. Daar gaat de producent hoogstwaarschijnlijk nieuwe iPad Pro modellen en laptop’s onthullen. 

Tijdens de beta van het besturingsysteem, die in september lanceerde, kwamen we erachter dat er een aantal nieuwe features met iOS 12.1 gepaard gaan. Features die belangrijke wijzigingen gaan brengen naar iPhone en iPad.

Apple lanceert iOS 12.1

De nieuwe update van Apple’s besturingsysteem gaat nieuwe, belangrijke, features brengen voor iPhone en iPad. Een van deze wijzigingen is het nieuwe Group FaceTime, waarmee je met 32 mensen tegelijk kunt videobellen. Een functie die we in de iOS 12 beta al tegenkwamen, maar bij de definitieve release toch nog geschrapt werd. De reden hiervoor was dat Apple nog tijd nodig had om de feature te optimaliseren. Dat is nu gebeurd.

Echter stoppen de wijzigingen voor FaceTime hier niet. Zo is er gebruik gemaakt van automatische detectie, een feature waardoor de persoon die praat groter in beeld komt dan de persoon die stil is. Daarnaast worden we niet meer lastig gevallen door geluiden van meldingen tijdens een gesprek, door de nieuwe Ringless Notifications. Als laatste is het nu mogelijk om in een groepschat, in de Messages app, een uitnodiging voor FaceTime te sturen naar de hele groep. Genoeg nieuwe functies dus met betrekking tot videobellen.

Emoji’s en Depth Control

Ondanks het feit dat er al verschrikkelijk veel emoji’s beschikbaar zijn voor iOS, voegt Apple met 12.1 maar liefst 70 nieuwe toe. Zo zien we onder andere een koud gezicht, heet gezicht, rood haar, wit haar, benen, boeten, beertjes, cupcake’s en bagels verschijnen. Met de nieuwe toevoeging kent iOS, vanaf de 12.1 release, maar liefst een arsenaal van 2943 verschillende emoji’s.

Voor de iPhone XS (Max) en iPhone Xr komt een nieuwe camerafunctie om de hoek kijken. Dat doet het in de vorm van Depth Control. Hierdoor is het mogelijk om de blur op de achtergrond naar eigen wens in te stellen. Daarnaast worden diezelfde toestellen voorzien van eSIM ondersteuning. Dit zorgt ervoor dat twee verschillende SIMkaarten tegelijkertijd gebruikt kunnen worden.

Apple zal naast iOS 12.1 hoogstwaarschijnlijk ook met nieuwe updates komen voor tvOS, watchOS en MacOS. Meer daarover horen we vandaag tijdens het Apple Event in New York.

Reageer op artikel:
Apple lanceert iOS 12.1 vandaag met verrassend veel features
Sluiten