Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 25 okt 2018

Apple: leak bevestigt nieuwe MacBook, Mac Mini en iMac

Aankomende dinsdag (30 oktober) organiseert Apple een nieuw event. Terwijl we al enig idee hadden wat er op deze dag aangekondigd gaat worden, wisten we het nog niet 100% zeker. Maar een nieuwe leak lijkt de komst van een nieuwe MacBook, Mac Mini en iMac toch echt te bevestigen. 

Mac Mini, MacBook en iMac tijdens Apple event

Terwijl Apple in september nog de nieuwe iPhone Xs (Max) en iPhone Xr aankondigde, heeft het nog steeds niet de volledige line-up gepresenteerd. Het bedrijf organiseert op dinsdag 30 oktober een nieuw evenement onder de naam ‘There’s More in the Making’. Veel geruchten over het event gingen al rond, maar een echte bevestiging van de producten was er nog niet. Maar door een nieuwe leak lijken de meeste van de verwachte producten toch echt bevestigd te zijn. Het gaat om een aanmelding bij de Eurasian Economic Comission die de komst van een nieuwe MacBook, Mac Mini en iMac modellen prijsgeven.

Apple heeft toestemming gekregen om nieuwe laptop en dekstop modellen te verkopen in centraal en noord Eurasia. Dit laat het Franse Consomac als eerste weten. In de aanmelding zijn verschillende serienummers te vinden, welke we nog niet eerder hebben gezien. Het gaat om A1993, A2115, A2116 en A1932. Deze lijken te refereren naar de iMac, een Mac Mini en de nieuwe MacBook. Alleen het A1932 model kwam eerder terug in aanmeldingen.

Apple leak

De aanmeldingen bij de EEC hebben in het verleden bewezen het model van de producten prijs te geven. Ondanks het feit dat deze kloppen, zeggen ze weinig over de specificaties die ze met zich meebrengen.

Wat gaan ze brengen?

Zowel de MacBook Air als de Mac Mini hebben sinds halverwege 2017 en eind 2014 geen grote vernieuwingen meer gezien. De Air heeft halverwege 2017 nog een make-over gehad, maar kreeg hierbij geen nieuwe processoren en moet het nog steeds doen met 1.8Ghz. Mac Mini draait daarentegen nog steeds op een Intel Haswell Processor, welke inmiddels bijzonder verouderd is. De komst van een nieuwe Mac Mini is dus erg fijn, maar hoe zit het met die Air?

Als we alle speculaties mogen geloven gaat de nieuwe MacBook het goedkoopste model vervangen met een 13-inch Retina display  en een verbeterde Intel chipset. Deze zal, naar verluidt, een prijskaartje krijgen van €1299 waarmee de oudere modellen naar €999 zakken. De iMac is op dit moment meer een werkstation dan een computer, welke dit jaar voorzien zal worden van de nieuwe Intel i9 generatie processor. Op het gebied van design zal er weinig veranderen.

Wat de specificaties van de devices precies worden horen we, naar alle verwachting, komende dinsdag tijdens het Apple Event.

Reageer op artikel:
Apple: leak bevestigt nieuwe MacBook, Mac Mini en iMac
Sluiten