Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Gadgets 4 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Apple legt het af tegen Samsung dat mogelijk met eigen “AirTags” komt

Apple werkt, als we de vele berichten mogen geloven, aan kleine Bluetooth-trackers genaamd AirTags. Met het product weet het bedrijf concurrentie te bieden aan Tile, maar is niet de enige met het idee. Samsung komt ook met een eigen variant.

De eigen variant van Samsung heeft de naam Galaxy SmartTag gekregen en verschijnt, naar alle verwachting, eerder dan de AirTags. Sterker nog: de kans is groot dat we ze over 10 dagen al te zien krijgen.

Samsung komt met eigen AirTags

De komst van de SmartTag van Samsung wordt nog niet zo lang besproken als dat van de AirTags. Toch lijken de Bluetooth-trackers van het Zuid-Koreaanse bedrijf wel eerder te verschijnen. Gelekte afbeeldingen van producten kunnen uiteraard uit alle hoeken en gaten komen waardoor de echtheid ervan discutabel is. Maar gezien de bron (91Mobiles) die de foto’s deelt en het feit dat Samsung op 14 januari de Galaxy S21 aankondigt, zijn de beelden naar ons idee wel serieus te nemen.

Waar Apple (volgens de informatie die we nu hebben) kiest voor een vernieuwd ontwerp, laat Samsung zich sterk inspireren door Tile zelf. Op papier komen de twee producten erg overeen en dat lijkt zich in de praktijk dus ook voort te zetten. De Samsung SmartTag is voorzien van een hoekig ontwerp met ronde uithoeken en beschikt over een gaatje aan de bovenkant om er een sleutelbos aan vast te maken. Het beeld komt sterk overheen met de patentaanvraag en de eerder informatie die al via de Samsung SmartThings app naar buiten kwam.

Volgens een patentaanvraag, die via GSMArena het daglicht ziet, wordt er gebruik gemaakt van een vervangbare batterij. Je hoeft de SmartTags dus niet te vervangen of weg te gooien wanneer de batterij op is. Daarnaast zal de trackers dus werken met de SmartThings app van Samsung zelf. Op die manier kun je dus op je smartphone zien, net zoals we dat gewend zijn van Tile, waar je spullen zich bevinden.

Waar blijft Apple?

We weten inmiddels dat Apple achter de schermen ook druk bezig is met een Tile-concurrent. In het afgelopen jaar hebben we best veel gehoord over de AirTags, maar de lancering ervan bleef uit. Dat terwijl de trackers, volgens veel verschillende bronnen, toch klaar lijken te zijn om op de markt te worden gebracht.

Inmiddels is de verwachting er dat Apple de AirTags in 2021 op de markt brengt. Net als dat de verwachting er is dat Samsung op 14 januari met de SmartTag komt. De tijd zal het leren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple legt het af tegen Samsung dat mogelijk met eigen “AirTags” komt
Sluiten