Apple, let op: laat iOS 11 alsjeblieft een voorbeeld nemen aan watchOS

Dat de iPhone nu al meer dan tien jaar oud is heeft tot tien iOS-besturingssystemen geleid. De elfde zit er daarom aan te komen. Nu is het altijd de vraag welke kant Apple met deze update opgaat. Zal iOS 11 geheel worden vernieuwd? Wij hopen van wel en hebben zelfs een voorbeeld.

Alsjeblieft Apple, neem een voorbeeld aan watchOS!

Als jij in het bezit bent van een Apple Watch, dan zul je het onderstaande concept van iOS 11 meteen herkennen. Het beginscherm komt overeen met die van de Watch. Zo zijn de icoontjes rond en worden ze eveneens in een cirkel weergegeven. Die ronde tonen blijven terugkomen en dat vinden wij er prettig én functioneel uitzien:

iOS 11 is meer dan ronde vormen

Dat is natuurlijk niet het enige dat je in de video tegenkomt. Zo krijg je een fijne preview van een app te zien als je er eentje selecteert. Dat bevalt ons wel. Je zal bijvoorbeeld gemakkelijker een volgend nummer kunnen kiezen of het weer checken.

iOS 11

Een andere tweak is het selecteren van je Wifi-netwerk of je mobiele data via Force Touch. Dat is al langer iets waarvan we hopen dat Apple het in hun besturingssysteem gaat verwerken. Dit werkt op een soortgelijke manier al fijn via Android namelijk.

Tot slot oppert het concept duidelijk dat het draadloos opladen bij iOS 11 een feit is. Sterker nog, de iPhone in de video, die sterk overeenkomst met de geruchten rondom de iPhone 8, kan via een andere iPhone worden opgeladen. Best een leuk idee!

iOS 11

You go Apple

Natuurlijk is iOS 11 niet het enige dat eraan zit te komen en dat geldt ook voor de iPhone 8. Wat dacht je van deze AR-bril die samen met Zeiss wordt gemaakt. Tenminste, dat is het gerucht. WANT!