Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 4 mrt 2019

Apple mogelijk aan de haal met LG G8 technologie

Tijdens het Mobile World Congress 2019 hebben we een aantal indrukwekkende technologische hoogstandjes voorbij zien komen. Een daarvan was afkomstig uit de hand van de LG G8, wat overigens ook de aandacht van Apple getrokken lijkt te hebben. Het bedrijf komt namelijk met een patent voor vrijwel exact dezelfde technologie, maar dan toch net iets anders. 

Apple aan de haal met LG G8 technologie

Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona heeft LG ons voor het eerst inzicht gegeven in de zogeheten “Crystal Sound OLED Stereo Speaker“. Nu snappen we dat deze term je wellicht niets zegt, maar het heeft alles met je display te maken. De LG G8 is namelijk voorzien van een speaker in het display, die volledig werkt door vibratie. Een unieke feature die LG als eerste lijkt toe te passen, maar hoelang is dat nog het geval? In een nieuw patent komt Apple met een zelfde soort technologie, maar dan wel een beetje uitgebreider. Althans, zo lijkt het.

De CSOSS technologie van LG zorgt ervoor dat smartphones, zeker wanneer deze feature helemaal is uitgewerkt, alleen nog maar een speaker in het scherm kunnen hebben. Een ontwikkeling waar ook Apple mee bezig lijkt te zijn nu het een patent heeft ingediend in de U.S. Patent and Trademark Office. Apple gaat overigens niet voor exact dezelfde technologie als LG, maar komt met uitgebreider alternatief aan de haal. Zo trilt bij de producent uit Cupertino niet het display, maar de gehele ring eromheen. Een aanpak die best logisch te verklaren is eigenlijk.

Apple patent LG G8 feature

Het patent gaat niet heel diep in op details, maar weet ons net genoeg te vertellen om te snappen wat Apple van plan is. Echter is de huidige technologie, van LG dus, niet in staat om geluid heel hard naar buiten te brengen. Door de ring rondom het display te laten trillen, zou het geluid zomaar eens versterkt kunnen worden. We weten uiteraard niet of het ook daadwerkelijk gaat werken, maar het zou zomaar eens een verbetering kunnen zijn. Al moeten we zeggen dat de technologie ons überhaupt ondersteboven heeft weten te blazen.

Wanneer, en of, de technologie dit jaar al wordt toegepast op de nieuwe iPhone weten we niet.

Reageer op artikel:
Apple mogelijk aan de haal met LG G8 technologie
Sluiten