Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Smartphones 14 okt 2020

Apple maakt ruimte voor iPhone 12 en stopt met aantal oudere modellen

Je hebt het gisteren live kunnen zien: de aankondiging van de iPhone 12. Dat heeft wel gevolgen voor een aantal oudere modellen.

De aankomende weken komen er vier nieuwe iPhones op de markt. Dat zijn natuurlijk de mini en de gewone iPhone 12 en de Pro en Pro Max versie. Deze kunnen allemaal gebruikmaken van het 5G-netwerk. Daarnaast zien we ook weer MagSafe terugkomen naar de modellen.

Deze exemplaren worden niet meer gemaakt

De nieuwe telefoons hebben echter ook andere gevolgen. Zo gaan er verschillende modellen uit de productie. De iPhone 12-modellen zorgen voor het einde van verschillende 11-soorten. Zo zien we de 11 Pro en de Pro Max niet meer terug. Deze smartphones zijn te bestellen tot zolang de voorraad strekt. Ze worden niet gemaakt.

De gewone 11 zal nog steeds verkrijgbaar zijn. Hieronder zie je alle iPhones die nog steeds beschikbaar zijn:

  • iPhone SE
  • iPhone XR
  • iPhone 11
  • iPhone 12 mini
  • iPhone 12
  • iPhone 12 Pro
  • iPhone 12 Pro Max

Hiermee heeft Apple iPhones in verschillende prijsklasses. Het goedkoopst is de iPhone SE die dit voorjaar uitkwam. Deze kun je in de Apple Store krijgen vanaf 489 euro. Het toestel wordt gevolgd door de iPhone XR met een vanafprijs van 64 GB. Het duurst is natuurlijk de iPhone 12 Pro Max. Deze kun je aanschaffen vanaf 1.259 euro.

Meer informatie over de iPhone 12

Wil je weten wat je allemaal met de iPhone 12 (mini) en de Pro (Max) kunt doen, lees dan onze uitgebreide artikelen erover. Er zijn natuurlijk een aantal nieuwe functies die je bij eerdere modellen nog niet zag. Zo heeft de Pro bijvoorbeeld een LiDAR-sensor en zijn de camera’s nog beter dan de vorige versie. Er zit echter geen oplader meer in de doos.

Tevens krijg je nu drie maanden gratis Apple Arcade bij de aankoop van een nieuw Apple Product. Zo kun je uittesten of de gamingdienst echt bij jou past.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple maakt ruimte voor iPhone 12 en stopt met aantal oudere modellen
Sluiten