Dennis Hoogeveen
Dennis Hoogeveen Tablets & Computers 11 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Apple Mac Pro en Pro Display XDR zijn nu te bestellen

De nieuwe Mac Pro en het Pro Display XDR zijn door Apple in de verkoop gedaan. Al langere tijd weten we dat de grote update van de Mac Pro in de schappen komt te liggen. Vanaf vandaag is nieuwe krachtpatser te bestellen in de webshop van Apple of in de Apple Store app.

Dankzij de lancering in de winkel weten we ook hoeveel geld Apple voor de Mac Pro en het Pro Display XDR vraagt. Dat is uiteraard afhankelijk van de specificaties, maar het basismodel begint op 6.499 euro. Daarvoor krijg je een 8-core Intel Xeon w-processor van 2,5 Ghz en 32GB DDR4-geheugen. Zoals bekend kun je helemaal losgaan op de configuratie. Wie geen genoegen neemt met de standaardspecificaties, kan namelijk uitbreiden naar een processor tot 28 cores en 1,5TB aan werkgeheugen.

Mac Pro en Pro Display XDR te koop: de prijzen

Het nieuwe 32-inch beeldscherm van Apple ligt ook vanaf vandaag in de schappen. Met standaardglas betaal je er 5.499 euro voor, en wie liever gaat voor glas met nanotextuur mag er 6.499 euro voor neerleggen. Apple belooft dat het dat de Pro Display XDR een extreme dynamic range heeft, met bovendien een 6k-resolutie (6016 x 3384 pixels). Verder is het scherm 40 procent groter dan de iMac 5K-monitor en heeft een anti-reflecterende coating. Het design past bij het ‘rasp’-design van de Mac Pro. Dat is niet alleen leuk voor het oog, maar is ook functioneel: daardoor kan de monitor efficiënt gekoeld worden.

De Apple Pro Display XDR in actie.

Vergeet overigens niet dat je ook nog de beruchte stand bij het scherm kunt kopen, als de standaard VESA-mount niet voldoet aan je eisen. De stand kost 1.099 euro, en dat is inmiddels een veelbesproken dingetje. De prijzen laten duidelijk zien dat Apple de Mac Pro alleen voor de echte grote jongens, de echte Pro’s, heeft ontwikkeld. Dat geldt ook voor de Pro Display XDR. Die is slechts bedoeld voor mensen die anders zouden opspringen voor een referentiemonitor in het vijfcijferige bereik. Apple hoopt hiermee de creatieve sector opnieuw aan te spreken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple Mac Pro en Pro Display XDR zijn nu te bestellen
Sluiten