Apple onthult gloednieuwe MacBook Air (2020) met vernieuwd toetsenbord

De verwachting was er al, maar nu gebeurt het ook echt. Apple heeft een gloednieuwe MacBook Air aangekondigd. Het bedrijf uit Cupertino laat dit, door middel van een persbericht, weten.

De vernieuwde MacBook Air (2020) is, net als de 16-inch Macbook Pro, voorzien van een gloednieuw toetsenbord. Apple heeft afscheid genomen van het vlindertoetsenbord en gaat weer terug naar het toetsenbord met schaarmechanisme. Uiteraard wel in vernieuwde vorm. Ook is de startprijs van de laptop verlaagd.

Maar er is uiteraard heel veel meer. We duiken er iets dieper in.

Apple introduceert MacBook Air (2020)

Het lijkt erop dat Apple de MacBook Air, na jaren van afwezigheid, weer regelmatig voorziet van upgrades. Zo verscheen de meest recente versie van de MacBook Air in juni 2019 en zien we nu dus een vernieuwd exemplaar in maart 2020. En er gaan grote veranderingen gepaard met de lancering.

Apple MacBook Air 2020 mac
13-inch Retina display (Afbeelding: Apple)

Zo biedt de nieuwe MacBook Air meer voor minder. Letterlijk. Het vorige model kreeg bijvoorbeeld 128GB SSD-opslag en bij dit model krijg je standaard 256GB. Dat is dus een aanzienlijk verschil, zeker als je bedenkt dat je dit keer wel een goed toetsenbord krijgt bij je laptop.

De startprijs is dan ook aardig naar beneden gehaald. In Amerika is de kenmerkende MacBook Air prijs van $999 weer in het leven geroepen. In Nederland heeft de vernieuwde MacBook Air van €1199.

Prestaties en ontwerp

Ook onder de motorkap is de nieuwe MacBook Air voorzien van een aardige upgrade. Zo beschikt de laptop uit Cupertino voor het eerst over quad-core processors. Dit moet ervoor zorgen dat de prestaties verdubbelen. Intel Core-processors van de tiende generatie, zoals de 1,2 GHz Core i7, bevatten een Iris Plus GPU. Deze moet er voor gaan zorgen dat de grafische prestaties van de MacBook Air (2020) sterk verbeteren. Zo’n 80% om precies te zijn.

De MacBook Air (2020) is overigens voorzien van een 13-inch Retina-display om dat grafische werk ook zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. Daarbij is er Touch ID te vinden op de laptop om de boel te ontgrendelen, beschikt hij over een ruim trackpad en gaat de batterij (op papier) een hele dag mee. Uiteraard draait de laptop op macOS Catalina.

Apple MacBook Air 2020
MacBook Air (2020) met nieuw toetsenbord (Afbeelding: Apple)

Qua ontwerp zien we praktische een dunnere variant van de, inmiddels uitgebrachte, 16-inch MacBook Pro. En daar is alles behalve mis mee naar ons idee.

Prijs, verkrijgbaarheid en mogelijk uitbreiding

We hadden het net al kort even over de verlaagde prijs van de MacBook Air (2020). De laptop van Apple is namelijk per direct verkrijgbaar en wordt voor een prijs van €1199 aangeboden. Dat is de vanaf-prijs, want er is wat variatie mogelijk namelijk.

De MacBook Air 2020 is in de volgende varianten beschikbaar:

  • 1,1 GHz dual-core Intel Core i3 (3,2 GHz Turbo Boost), 8 GB LPDDR4X-geheugen op 3.733 MHz, 256 GB SSD | €1199
  • 1,1 GHz quad-core Intel Core i5 (3,5 GHz Turbo Boost), 8 GB LPDDR4X-geheugen op 3.733 MHz, 512 GB SSD | €1499
Apple MacBook Air 2020
13-inch Retina display (Afbeelding: Apple)

En daarvoor zijn de volgende upgrades mogelijk:

  • 1,2 GHz quad-core Intel Core i7-processor (3,8 GHz Turbo Boost)
  • Tot 16 GB LPDDR4X-geheugen op 3733 MHz
  • Tot 2 TB SSD.

Meer informatie? Check de website van Apple!

Reageer op artikel:
Apple onthult gloednieuwe MacBook Air (2020) met vernieuwd toetsenbord
Sluiten