Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 30 okt 2018

Apple introduceert gloednieuwe Retina MacBook Air

Apple heeft na drie jaar eindelijk een volledig nieuwe MacBook Air onthuld. De goedkopere laptop ontving vorig jaar een kleinere upgrade in de vorm van een nieuwe processor en grafische kaart, maar daar bleef het dan ook bij. 

Apple introduceert MacBook Air 2018

Het leek er even op dat de Air-lijn zou gaan sneuvelen, maar dat blijkt nu niet te kloppen. Tim Cook onthulde op het podium vol trots de nieuwe MacBook Air. De laptop heeft eindelijk een retina-scherm, met vijftig procent dunnere schermranden en een design dat doet denken aan de 12-inch MacBook.

De schermranden zijn dus dunner, maar komen helaas niet in de buurt van wat bijvoorbeeld Dell al een aantal jaar doet. Dat maakt de nieuwe MacBook Air echter allesbehalve een teleurstelling. Op vrijwel elk vlak introduceert Apple namelijk grote verbeteringen.

MacBook Air 2018

De nieuwe Air heeft een 13.3-inch scherm, twee USB-C ports en een 3.5mm headphone jack. Met een gewicht van 1.25 kilo is het model ook nog een stuk lichter dan zijn voorgangers. Touch ID zorgt ervoor dat je veilig in kunt loggen, dankzij de T2 chip die we kennen van de MacBook Pro en iMac Pro.

De Touch Bar komt helaas niet naar de goedkopere laptop. Hoe dan ook is het alsnog in de praktijk haast een MacBook Pro in een goedkoper jasje. Het model heeft namelijk hetzelfde dunnere toetsenbord, maar dan aangepast om de bekende problemen te verhelpen.

MacBook Air 2018 MacBook Air 2018 MacBook Air 2018

Onder de motorkap zit een 8e generatie Intel dual-core CPU met geïntegreerde graphics. Consumenten kunnen de specs tot maximaal 16GB aan werkgeheugen en een 1.5TB SSD ophogen. Met behulp van USB-C is het mogelijk om er een 5K scherm of een externe GPU op aan te sluiten.

Het standaard model met 8GB aan werkgeheugen, een 128GB SSD en de 1.6GHz Core 15 is vanaf vandaag in Amerika te koop voor 1,199 dollar. In Nederland ben je minimaal 1349 euro kwijt.

Reageer op artikel:
Apple introduceert gloednieuwe Retina MacBook Air
Sluiten