Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 25 apr 2019

Apple: meest frustrerende MacBook probleem sneller verholpen

Het is anno 2019 lang en breed bekend dat de MacBooks van Apple goed hun werk doen, maar er wel een belachelijk probleem gepaard gaat met de laptops. Het toetsenbord van de 12-inch MacBook, de Pro en de Air uit 2018 is alles behalve betrouwbaar. Apple lost de problemen wel op, maar het kost heel veel moeite en tijd. Daar komt, volgens de producent, snel verandering in. Eindelijk.

‘Apple verhelpt groot MacBook probleem sneller dan voorheen’

Mensen met een MacBook in huis zullen het probleem, helaas, wel kennen. De toetsenborden van drie verschillende MacBook varianten (Pro/Air 2018 en 12-inch) gaan aanzienlijk snel kapot. Iets wat bij Apple ook meer dan bekend is. De producent uit Cupertino startte een reparatieprogramma voor toetsenborden uit 2015, 2016 en 2017. Een rijtje dat onlangs werd aangevuld door de MacBook Pro en Air uit 2018. Ondanks het feit dat het een goede zet is van Apple, verliepen de reparaties alles behalve vlot. En daar gaat, als we het Amerikaanse blog MacRumors mogen geloven, snel verandering in komen.

Apple MacBook probleem

MacRumors meldt in een nieuw verhaal dat medewerkers van de Apple Store nieuwe instructies hebben gekregen. Volgens de informatie moeten ze laptops met defecte toetsenborden vanaf nu voorrang geven in het reparatiecentrum en ervoor zorgen dat een MacBook binnen 24 uur gerepareerd is. Iets wat het Nederlandse One More Thing overigens ook bevestigd heeft gekregen vanuit de Amsterdamse Apple Store. Om de nieuwe deadlines voor de toetsenbord-reparaties te behalen voert Apple meer reparaties uit in de eigen Apple Store. Kortom: als jij kampt met het irritante toetsenbord probleem, ben je binnen 24 uur geholpen. En dat werd eerlijk gezegd best wel tijd. Klanten waren tot op heden hun laptop nog wel eens een aantal dagen kwijt en dat leverde flink wat frustratie op.

Ondanks oplossing nog steeds frustratie

Maar die frustratie komt ook ergens anders vandaan. Ondanks het feit dat het probleem met de toetsenborden zich al jaren voordoet, is er nog geen permanente oplossing gekomen. Iets wat vooral boze reacties op wist te roepen toen ook de MacBook Air en Pro uit 2018 met exact hetzelfde probleem kampten. Het vlindermechanisme, dat de toetsenborden beter zou moeten maken, gaat aanzienlijk snel kapot. Hierdoor kan het gebeuren dat een toets, of het gehele mechanisme, opeens stopt met werken wanneer er iets van stof of vuil in het toetsenbord komt.

Macbook pro

Eind 2018 leek het er heel even op dat Apple, met een derde generatie vlindertoetsenbord, eindelijk een permanente oplossing had gevonden. Echter kwamen gebruikers thuis van een koude kermis. Stofjes en vuil wisten alsnog in het toetsenbord te komen, waardoor er weer een flink aantal uitvielen. Het probleem is anno 2019 dus alles behalve verholpen en zal, mits er een compleet nieuw design gehanteerd wordt, ook nog enige tijd aanhouden.

Meer Apple?

In onze eigen podcast WantKast praten we je wekelijks bij over de meest recente ontwikkelingen op het gebied van Tech. Uiteraard kan een merk als Apple daarbij niet ontbreken. We bespreken de laatste in’s en out’s van het bedrijf en delen onze mening.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Reageer op artikel:
Apple: meest frustrerende MacBook probleem sneller verholpen
Sluiten