Tech 18 feb 2019 Mark Hofman

Apple: mogelijk gloednieuwe MacBook Pro in 2019 (en meer)

Apple lanceert in 2019 uiteraard weer een gloednieuwe iPhone. Echter is dat met de AirPods 2 en iPad Mini, niet het enige wat de producent op de markt brengt. Zo weet analist Ming-Chi Kuo te melden dat we onder andere ook een gloednieuwe, 16-inch, MacBook Pro kunnen verwachten. 

Gloednieuwe MacBook Pro van Apple?

Als we analist Ming-Chi Kuo mogen geloven, is Apple van plan om dit jaar een gloednieuwe MacBook Pro op de markt te brengen. Dit maakt de analist bekend via MacRumors. De line-up gaat waarschijnlijk geleid worden door een 16-inch of 16.5-inch model MacBook Pro. Mocht dat daadwerkelijk het geval zijn, dan hebben we te maken met de grootste Mac notebook sinds 2012. In dat jaar stopte Apple met de productie van een 17-inch variant. De analist meldt ook dat we te maken kunnen krijgen met een 13-inch model, welke beschikt over 32GB aan RAM. Tot nu toe was dat alleen beschikbaar in de 15-inch MacBook Pro.

De nieuwe MacBook Pro zal overigens niet alleen voorzien zijn van een groter scherm, maar ook van een nieuw design. Mocht dat het geval zijn, dan is dat best verrassend. Apple heeft de Touch Bar modellen eind 2016 geïntroduceerd, welke na vier jaar eindelijk een nieuw design met zich meedroegen. Komt de producent met een nieuw design in 2019, dan is dat aanzienlijk sneller.

Maar heel gek is dat ook weer niet. Zeker gezien het feit dat het huidige model niet heel erg in trek is bij de consument. Dat heeft vooral te maken met de onbetrouwbaarheid van het toetsenbord. Dit heeft vooral te maken met de manier waarop deze voelt tijdens het typen en hoe snel hij kapot kan gaan. Inmiddels heeft Apple het toetsenbord wel iets aangepast, maar dat lijkt een tijdelijk oplossing te zijn. Een nieuw design zou dit kunnen verhelpen.

Meer van Apple in 2019

Uiteraard is een nieuwe Macbook Pro niet het enige wat Apple in 2019 te bieden heeft. Zo komt de producent ook met een gloednieuwe iPhone, waar we al bepaalde dingen van weten. De geruchten dat AirPods 2, AirPower en een nieuwe iPad Mini hun opwachting maken zijn overigens ook aanwezig. Maar volgens Kuo staat er meer op de planning.

Volgens het verslag heeft Kuo de eerste details opgevangen van een externe monitor van Apple. En dat scherm is, wanneer de details kloppen, zeker niet mis. Het zou gaan om een 31.6-inch 6K display met een Mini-LED achtig backlight ontwerp. Het laatste externe scherm van de producent, de Thunderbolt Display, werd in 2016 opgeheven. Door een nieuwe monitor op de markt te brengen kunnen we zien dat Apple, op dat gebied, de hoop nog niet heeft opgegeven.

Thunderbolt Display Apple

Dat geldt overigens niet voor Project Titan. Ondanks het feit dat Tim Cook er nog in gelooft, lijken deze cijfers aan te tonen dat Apple zich op andere zaken moet gaan richten. Mocht de producent met bovenstaande producten komen in 2019, dan komt dat zonder twijfel wel goed.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple: mogelijk gloednieuwe MacBook Pro in 2019 (en meer)
Sluiten