Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 1 mrt 2018

‘Apple werkt aan Macbook Pro met OLED display keyboard’

Met de introductie van de laatste generatie Macbook Pro introduceerde Apple de Touchbar. Een balk die de welbekende function keys verving en niet altijd even goed werd ontvangen. Wellicht dat het lastig wennen is, maar voor veel verschillende momenten is het indrukken van een button nou net iets fijner. Op die manier heb je een duidelijkere feedback en is de kleiner dat je mistikt. Ook wil het wel eens voorkomen dat je Macbook even bevriest en je de Touchbar niet kunt gebruiken om je luide muziek uit te zetten. Voor hen die een hekel hebben aan de Touchbar hebben we slecht nieuws. Er is namelijk een Apple patent opgedoken waarbij het volledige standaard toetsenbord lijkt te zijn vervangen door een OLED display keyboard.

Macbook Pro met OLED display keyboard

Dat zou dus betekenen dat je een volledige toucbar hebt om al je dingen mee te doen. Zeg maar dat je een iPad in je Macbook hebt ingebouwd. Nu kun je dan altijd nog een draadloos toetsenbord aansluiten om je werk te doen, maar voor de momenten waarop je dan in de trein zit om je teksten te schrijven (iets dat ondergetekende dagelijks doet) heb je dan dus een touchscreen waar je aan vast zit. Nu moeten we niet gelijk in paniek raken, het is immers maar een patent en een groot gedeelte van patenten wordt nooit in werkelijkheid uitgebracht, maar het is wel opvallend dat Apple met dit idee zit na de nogal matige reacties op de Touchbar.

Macbook Pro

Naast het touchpad om op te werken zou het patent ook komen met polarizers om reflectie van de zon te beperken. Dat is iets dat we sowieso wel kunnen gebruiken in een nieuwe generatie Macbook Pro. Dus als ze nou even dat OLED display keyboard laten voor wat het is en hiermee komen, dan zijn wij tevreden. Ben jij wel fan van de touchbar? Check dan hier wat je er zoal mee kunt doen.

Reageer op artikel:
‘Apple werkt aan Macbook Pro met OLED display keyboard’
Sluiten