Mark Hofman
Mark Hofman Tech 4 jul 2019

‘Apple geeft controversieel MacBook toetsenbord eindelijk op’

Sinds de komst van de MacBooks uit 2015 zit Apple met een groot probleem. De producent uit Cupertino introduceerde bij deze modellen het butterfly-keyboard dat mee voor problemen wist te zorgen, dan dat het voordelen gaf. Volgens 9to5Mac maakt het bedrijf er nu eindelijk een einde aan.

Apple geeft butterfly-keyboard eindelijk op voor MacBooks

Volgens betrouwbare Apple Analist Ming-Chi Kuo stopt Apple eindelijk met een van de grootst frustrerende elementen van de MacBooks. Tegenover 9to5Mac laat hij weten dat de producent uit Cupertino eindelijk een einde gaat maken aan het butterfly-keyboard. Apple introduceerde deze in de MacBooks van 2015. Destijds had het bedrijf niet kunnen bedenken dat deze introductie voor heel veel problemen zou zorgen. In de afgelopen jaren is het toetsenbord voorzien van verschillende upgrades, maar dat was tevergeefs. Het butterfly-keyboard blijft alles behalve een geslaagde innovatie.

Volgens het verslag van Ming-Chi Kuo zal Apple zich gaan richten op een scissor-switch design. Dit nieuwe toetsenbord zal eerst geïmplementeerd worden in het nieuwe MacBook Air model dat dit jaar gaat verschijnen. Vervolgens zal de MacBook Pro van 2020 het toetsenbord overnemen. Kuo meldt:

Er gaan op dit moment geruchten rond dat Apple in september ook een 16-inch MacBook Pro gaat introduceren. Volgens Kuo zal deze laptop, mocht hij er daadwerkelijk komen, nog wel voorzien zijn van het butterfly-keyboard. Hetzelfde geldt voor de vernieuwde 13-inch MacBook Pro die ook regelmatig genoemd wordt in de wandelgangen. Uiteraard moeten we dit hele verhaal wel met een korreltje zout nemen.

Problemen blijven opduiken

Zoals gezegd heeft Apple meerdere pogingen gedaan om het toetsenbord van de MacBooks te fixen. Tot drie keer toe werd er een nieuwe versie van het butterfly-keyboard geïntroduceerd, maar de problemen blijven opduiken. Het toetsenbord kan door een klein stukje vuil of een klein stofje al volledig ontregeld worden. Het resultaat hiervan was dat het intoetsen van bepaalde letters niet meer optimaal werkte of helemaal niets meer deden.

Apple MacBook toetsenbord

Eerder dit jaar bood Apple dan eindelijk excuses aan voor het probleem en starte het een reparatieprogramma voor de gedupeerde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
‘Apple geeft controversieel MacBook toetsenbord eindelijk op’
Sluiten