Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 24/05/2019

Moet Apple nu ook voor iPads en MacBooks bij Samsung aankloppen?

Samsung hoeft het niet alleen te hebben van de verkoop van zijn eigen smartphones. Een flink aantal concurrenten klopt geregeld bij de techgigant aan voor OLED-panelen. Dat doet Apple al voor de nieuwe iPhones, maar binnenkort komen daar naar verluidt nog meer gadgets bij.

Apple ? Samsung OLED

Dat beweren doorgaans betrouwbare bronnen van TheElec, een Koreaanse publicatie. Naar verluidt wil Apple flexile OLED-schermen van Samsung gaan gebruiken voor iPad Pro’s en MacBooks. Dat zou een hoger contrast en een betere kleurweergave moeten opleveren.

Een 11-inch iPad Pro wordt genoemd, maar ook een nog te verschijnen 16-inch MacBook Pro. De productie van dergelijke flexibele OLED-panelen werkt net even anders. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van TFE (Thin Film Encapsulation). Dat is een dunnere filmlaag die het scherm vasthoudt, in plaats van een glaspaneel.

Daardoor is het gehele paneel een stuk dunner. Het resultaat? Daardoor zou Apple in theorie zijn iPads en MacBooks nog dunner kunnen maken. Het is echter een waarschijnlijker scènario dat Apple die extra beschikbare ruimte gebruikt voor andere componenten. Denk bijvoorbeeld aan een grotere accu.

Apple MacBook Pro

Knoop nog niet doorgehakt

OLED-panelen zijn echter vooralsnog een stuk duurder dan LCD-panelen. Daarom overweegt Apple volgens de bronnen enkel Samsung voor de geavanceerdere modellen. De knoop is verre van doorgehakt, want de techgigant overweegt naar verluidt ook andere fabrikanten. Er zijn echter maar weinig partijen die op Apple’s schaal OLED-panelen kunnen produceren. De kans dat Apple uiteindelijk alsnog bij Samsung aanklopt, is dan ook groot.

De Koreaanse techgigant staat er in ieder geval voor open. Door zijn unieke positie kan Samsung hoge prijzen vragen, ook op het gebied van opvouwbare panelen. Volgens betrouwbare bronnen heeft Samsung zelfs al proefmodellen van buigbare schermen naar Apple opgestuurd. De kans dat die fabrikant uiteindelijk met een opvouwbare iPhone komt, is immers groot.

?Lees ook: iPhone langzamer door update? Apple gaat je waarschuwen!

TheElec

Reageer op artikel:
Moet Apple nu ook voor iPads en MacBooks bij Samsung aankloppen?
Sluiten