Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 15 mei 2018

Apple zet drones in om Maps app te verbeteren

Hoewel Apple zelf ook een Maps app heeft, gebruiken toch behoorlijk wat mensen standaard Google Maps als ze ergens heen moeten en de weg niet weten. Uiteraard is Apple daar niet blij mee en het bedrijf is druk bezig om zijn eigen app naar een hoger niveau te tillen om zo zieltjes weg te kapen bij Google. Het geheime wapen? Drones.

iOS 11 verbeteringen

Apple is al een tijdje bezig met verbeteringen aan de Maps app en we zijn benieuwd of er al veel mensen zijn overgestapt van Google Maps sinds de invoering van iOS 11. Met de introductie van het besturingssysteem heeft de tech gigant allerlei nieuwe features toegevoegd aan Maps.

Zo kun je bijvoorbeeld met de app nu routes uitstippelen binnen vliegvelden en winkelcentra met nieuwe indoor plattegronden. Ook helpt de app je sinds iOS 11 om op de juiste rijbaan te blijven als je onderweg bent. Binnenkort krijgen we alweer iOS 12 en het schijnt dat Apple zich meer focust op het verfijnen van wat al is, dan op het toevoegen van nieuwe features. Mogelijk wordt de Maps app weer verder aangepakt om uit de schaduw van Google te komen.

Apple Maps

Wilde westen met drones

Naast nieuwe features gaat Apple nu ook drones inzetten om de app te verbeteren. North Carolina is één van de staten die van de Transportation Department toestemming heeft gekregen drones te mogen testen en zich hierbij niet te hoeven houden aan de normaal geldende regels. Normaal gelden er allerlei strenge regels, zoals dat je drone niet hoger mag komen dan een bepaalde hoogte en dat je hem nooit uit het zicht mag verliezen. De Amerikaanse staat werkt samen met Apple en het bedrijf is in North Carolina al druk bezig geweest om de Maps app te verbeteren.

Drones

Geen herkenbare gezichten en kentekens

Apple gebruikt normaal gesproken foto’s gemaakt vanaf de grond en ook al foto’s gemaakt vanuit de lucht, maar nu gaan ze voor het eerst in bepaalde gebieden ook drones inzetten. Als dit succesvol is, zullen ze waarschijnlijk op meer locaties over de wereld drones gaan gebruiken. Je hoeft je echter geen zorgen te maken over je privacy. Voordat de beelden in de app verschijnen, worden alle gezichten en kentekens onherkenbaar gemaakt.

Ook de fastfoodketen KFC is laatste tijd bezig geweest met drones. Klanten konden hun chicken wing box een tijdje namelijk transformeren tot een drone, die daadwerkelijk ook nog kon vliegen.

Engadget

Reageer op artikel:
Apple zet drones in om Maps app te verbeteren
Sluiten