Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 10 feb 2021

Apple Maps in iOS 14.5 voorzien van Flitsmeister-achtige functionaliteit

iOS 14.5 brengt een aantal fijne verbeteringen met zich mee. Niet alleen introduceert het besturingssysteem de nieuwe App Transparency functionaliteit, maar wordt er ook op gebied van Apple Maps het één en ander aangepast.

De eerstvolgende iOS update brengt een Flitsmeister-achtige functionaliteit naar Apple Maps, zodat de applicatie nog beter te gebruiken is voor navigatiedoeleinden.

Apple Maps krijgt nieuwe functionaliteit

Mensen die hun smartphones gebruiken als navigatiesysteem zullen ongetwijfeld in aanraking zijn gekomen met Flitsmeister. De app laat je niet alleen zien hoe hard je ergens mag rijden, maar waarschuwt je ook voor bepaalde verkeerssituaties. Denk hierbij aan flitspalen, slechte wegen en ongelukken. Iets waar je Apple Maps binnenkort ook voor kan gebruiken.

In de nieuwe versie van iOS is Apple Maps in de mogelijkheid om je te waarschuwen voor bepaalde verkeerssituaties. Deze informatie is afkomstig van andere Maps-gebruikers die op dezelfde route zitten. Dat betekent dus automatisch ook dat jij als gebruikers ook bepaalde situaties door kan geven in de app. Denk hierbij dus aan flitsers of verkeersongevallen.

De functie in werking

De nieuwe functionaliteit werkt met Siri en met CarPlay, zodat je de meldingen onderweg volledig handsfree kan geven. Het is in dat geval overigens wel handig om “Hey Siri” te activeren.

iOS 14.5

iOS 14.5 brengt, zoals gezegd, een aantal wijzigingen met zich mee. Het besturingssysteem is op dit moment in beta en het is nog niet bekend wanneer de volledige versie beschikbaar zal zijn.

Wel weten we dat iOS 14.5 het mogelijk maakt om tracking van apps en websites te stoppen. Een handige functionaliteit die niet bij iedereen in de smaak valt. Daarnaast lijkt Apple met meer advertenties te gaan werken, kun jij een PlayStation 5-controller aansluiten en verander jij je standaard streamingdienst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple Maps in iOS 14.5 voorzien van Flitsmeister-achtige functionaliteit
Sluiten