Mark Hofman
Mark Hofman Apps 1 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

[Exclusief] Apple Maps brengt Nederland beter in kaart (en jij kunt ze spotten)

De kans dat jij volgende week een auto tegenkomt met een groot Apple-logo erop is vrij groot. Het bedrijf maakt vandaag bekend dat de Kaarten-app in Nederland komende tijd wordt verbeterd en daar zijn een hoop nieuwe gegevens voor nodig.

Door straten, wegen, parken en verkeersborden te scannen is Apple in de mogelijkheid om Nederland beter in kaart te brengen. Iets dat de fundering zal zijn voor de uitrol van veel nieuwe, en indrukwekkende, functionaliteiten.

Apple brengt Nederland beter in kaart

In de afgelopen paar maanden heeft Apple verschillende nieuwe functionaliteiten uitgebracht voor de Kaarten-app. Zo introduceerde het bedrijf Cycling Directions waarmee fietsers, bijvoorbeeld met behulp van hun Apple Watch, makkelijk naar hun bestemming kunnen navigeren. Daarbij is het in de wereldsteden mogelijk om gebruik te maken van Personal Guides waarmee je meegenomen wordt op een culturele route door de desbetreffende stad. Het zijn allerlei handige functionaliteiten die tot op heden niet allemaal in Nederland te gebruiken waren. Iets dat voornamelijk te maken heeft met het feit dat ons land niet goed genoeg in kaart is gebracht voor de features.

Apple heeft daarom besloten om de Kaarten-app voor Nederland te vernieuwen en daarvoor heeft het nieuwe gegevens nodig. Gegevens die verzameld worden door speciale apparatuur die voornamelijk in auto’s geplaatst is. Apple bevestigt vandaag tegenover deze website dat die auto’s al zeer binnenkort te zien zijn. Vanaf 6 april rijdt het Amerikaanse bedrijf door onze straten om o.a. de wegen, parken, gebouwen en verkeersborden in kaart te brengen.

Uiteraard gebeurt dit wel met de focus op privacy. Apple laat weten zorgvuldig te werk te gaan. Zo worden gezichten en nummerborden tijdens dit proces wazig gemaakt, waardoor deze uiteindelijk onherkenbaar zijn in de Kaarten-app.

Nu ook voor op de fiets (Afbeelding: Apple)

Kijkje nemen?

Altijd al eens willen zien hoe Apple de informatie wint voor de Kaarten-app? Dan is het goed om te weten dat jij de auto’s van het bedrijf zelf kunt spotten. Via deze website is het mogelijk om te zien waar de auto’s zich bevinden en wanneer ze op een plek bij jou in de buurt zijn. Op dit moment is nog niet te zien waar de auto’s heen zullen gaan, maar vanaf aanstaande maandag wordt deze website bijgewerkt. De auto’s van Apple zullen vanaf 6 april tot en met mei 2021 rondrijden.

Ben je niet heel comfortabel met het idee dat je huis, of jijzelf, te zien zijn in de Kaarten-app. Dan is het goed om te weten dat je via dezelfde website ook verzoeken kunt doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
[Exclusief] Apple Maps brengt Nederland beter in kaart (en jij kunt ze spotten)
Sluiten