Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 19/02/2018

Apple-medewerkers blijven tegen glazen deuren knallen in Apple Park

Het gebouw van de Apple Park campus is er eentje om in te lijsten. Het is een fantastisch mooi gebouw, waar al heel wat mooie video’s van zijn verschenen. Er is alleen één probleem. Werknemers lopen regelmatig tegen een glazen deur of glazen muur aan. En dat kan wel eens voor problemen zorgen.

Pas op waar je loopt in het Apple Park Campus

Het probleem ligt overigens niet alleen aan de glazen omgeving van de Apple Park campus. Er zijn inmiddels al iets van zeven mensen die een blessure hebben opgelopen door tegen een glazen deur of muur op te lopen. Daarbij was het bijna altijd zaak van iemand met een telefoon in zijn hand, waardoor hij of zij niet goed zat op te letten. En dan kan je je dus lelijk blesseren.

Apple Park Campus

Als tijdelijke oplossing werden er post-its opgehangen, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling van een gebouw als deze. Het is namelijk een echte eyecatcher en dan wil je dus niet dat er overal gele briefjes hangen. Dus die zijn weer weggehaald. Met als gevolg dat het risico nog altijd aanwezig is dat straks iemand zich heel lelijk blesseert. En dat kan dan weer een staartje krijgen. Apple zit namelijk in de Amerikaanse Staat Californië en die hebben wat wetten die Apple wellicht overtreedt. Die stelt werknemers beschermd moeten worden tegen mogelijk gevaar die bestaat uit het lopen tegen glazen object zonder dat object wordt gemarkeerd. En dus zit Apple met een prachtig gebouw, maar dan wel eentje waar een gevaarlijk tintje aan zit.

Het is overigens niet de eerste keer dat er met dit bijltje op Apple wordt ingehakt. In 2012 klaagde een vrouw Apple aan voor 1 miljoen dollar omdat zij haar neus had gebroken toen ze in een Apple winkel tegen een glazen deur opliep. Daar kun je heel wat iPhone X‘s van kopen.

Reageer op artikel:
Apple-medewerkers blijven tegen glazen deuren knallen in Apple Park
Sluiten