Noah Korevaar
Noah Korevaar Smart Home 11 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

‘Medewerkers Apple zijn thuis Siri speaker al aan testen’

Het blijkt dat medewerkers van Apple al enkele maanden de aankomende Siri speaker aan het testen zijn. Wat weten we al van de slimme speaker, en wanneer gaat Apple zijn gadget onthullen?

Apple komt met Siri speaker

Na Amazon en Google komt ook Apple naar verluidt met zijn eigen slimme speaker. Siri is op dit moment niet opgewassen tegen Alexa en Google Assistant, maar daar gaat de techgigant waarschijnlijk binnenkort verandering in brengen.

De Google Home

Onlangs dook het gerucht op dat Apple de laatste hand aan zijn slimme speaker heeft gelegd. Nu blijkt dat medewerkers van Apple de afgelopen maanden thuis al een vergevorderd prototype hebben getest. Om dit soort producten te testen moet je ze immers in de juiste context plaatsen: je huiskamer.

Toch is er verrassend weinig gelekt. Sterker nog, naast het feit dat Apple er druk mee bezig is weten we bijna niks. Althans, geruchten wijzen op een klein en dik model dat aan de Mac Pro en de Google Home doet denken.

Nieuwe Amazon Echo
De Amazon Echo Show

De speaker heeft naar verluidt 360 graden geluid. Daarmee gaat Apple Harman Kardon en Microsoft achterna, die de Invoke hebben onthuld. Een klein, rond speakertje dus. Dat is opvallend, want Apple marketingbaas Phil Schiller benadrukte onlangs dat slimme speakers baat hebben bij een scherm.

De strijd aan met Google en Amazon

Precies, wat Amazon nu dus met de opvolger van de Echo heeft gedaan, de Echo Show. De kans is dan ook groot dat de uiteindelijke opvolger van de langverwachte Siri speaker wel een scherm krijgt. Kan de techgigant opvallen tussen de concurrentie?

Harman Kardon Invoke Cortana
De Harman Kardon Invoke

Wellicht is dat niet eens nodig, in ieder geval niet in Nederland. Google Home en Amazon Echo zijn hier nog steeds niet te koop. Bovendien spreken beide assistenten geen Nederlands. Apple zou dus met zijn Nederlands sprekende virtuele assistent hier in een klap de markt kunnen veroveren.

Waarschijnlijk gaan we volgende maand meer ontdekken. Het lijkt er namelijk op dat Apple de slimme speaker tijdens zijn WWDC keynote gaat onthullen. Benieuwd wat Apple nog meer gaat aankondigen? Check dan dit artikel. Lees ook waarom Amazon de heerser in deze markt is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
‘Medewerkers Apple zijn thuis Siri speaker al aan testen’
Sluiten